Final Touch 2 zelfs met wedstrijd minder nog leider in KNBB Eredivisie Snooker

Westend verliest topper van Amsterdammers, maar sloopt Newdoor DD Veghel

29 januari 2024

Het Amsterdamse Final Touch 2 blijft fier aan kop in de KNBB Eredivisie Snooker '23/'24 na winst op concurrent Westend Zaandam, maar met een direct duel tegen uitdager PlusConsultants DSA uit Rijen nog voor de boeg.

 

Final Touch 2 beleefde zaterdag 20 januari in de vijfde speelronde een ware thriller tegen Westend en sleepte die met 5-4 uit de brand om zijn ongeslagen status te behouden. Kendrew Oei won namens de Amsterdammers van Ed Geels met een 85-break en versloeg ook Shahzeb Kamal, maar legde het loodje tegen Henk van der Pluijm. Kevin Oei verloor van zowel Geels als Van der Pluijm met 2-3, maar won wel van Kamal. Dean Mitchell pakte twee punten tegen Van der Pluijm en Geels om de zege voor de thuisploeg veilig te stellen. 'Westender' Van der Pluijm tekende voor de hoogste break van de dag door 87 te maken tegen Kevin Oei.

 

 

Titelhouder Amigio Maassluis versloeg thuis Snooker Utrecht uit Vleuten met 6-3. De Bredase Amigio-aanvoerder René van Rijsbergen won onbedreigd van Hugo van Houten, Michel de Sain en Eddie Bongers. Rijzende ster Van Houten won wel van Amar Chedoe en Tonnie Kok, De Sain pakte het derde punt voor de bezoekers tegen Kok. Bongers bleef puntloos.

 

 

Plus Consultants DSA haalde het in Rijen met liefst 8-1 van Final Touch Amsterdam. De Belgische topper Sybren Sokolowski won drie keer met 3-0, van Frans Veling, Mischa Marchi en Bes Verviers. Zijn landgenoot Nick Jansen won ook van Veling en Verviers, maar verloor van Marchi die zo voor het enige Amsterdamse punt tekende. De Ier David O 'Hallaron bleef namens de Brabantse formatie immers ook ongeslagen, al had hij zowel tegen Veling als Verviers een decider nodig (3-2).

Het duel tussen Newdoor DD Veghel en Vlaardingen werd met ruim een week uitgesteld naar zondag 28 januari. De Zuid-Hollanders wisten in Brabant hun eerste seizoenszege binnen te halen, met 7-2 nog wel. Namens de thuisformatie pakte voormalig NK-winnaar Joris Maas nog wel de winst op Jerom Meeus (3-2) en Coen Fool (3-0), maar verloor met 3-2 van Hagenaar in Vlaardingse dienst Maurice le Duc. Ook tegen Berry Franssen en Ivo Kraus trok Le Duc met 3-2 aan het langste eind. Ook Meeus en Fool wonnen van die twee gastheren om de ruime overwinning binnen te halen.

De zesde speelronde werd een dag eerder, op zaterdag 27 januari afgewerkt. Dit keer was het Westend Zaandam dat hard uithaalde tegen Newdoor DD Veghel, met 9-0 maar liefst. Dennis van de Zee, Mike van Voorst en Shahzeb Kamal bleven stuk voor stuk ongeslagen tegen de bezoekers Chris Scheele, Freek Bettonviel en Nick Tielemans, vier keer met 3-1, vijf keer met 3-0. De Veghelse equipe staat nu laatste, Westend blijft het beste in het spoor van leider Final Touch 2, dat zijn wedstrijd bij PlusConsultant DSA Rijen nog moet afwerken.

Regerend kampioen Amigio Maassluis ging voor de Zuid-Hollandse derby langs bij Vlaardingen en won daar met 7-2. Maurice le Duc en Coen Fool wonnen beiden van Amar Chedoe, die nog wel wist te winnen van René Tinge. Voor de bezoekers trokken René van Rijsbergen en Ameer Baksh allebei hun drie partijen over de streep, al moesten ze juist tegen Tinge diep gaan, telkens 3-2.

Het ervaren Final Touch Amsterdam werd thuis met 3-6 gevloerd door Snooker Utrecht. Bij het team uit Vleuten scoorden met name twee spelers van de jongere generatie: zowel Hugo van Houten als Jasha Kiers wist drie zeges te boeken op de thuisspelers Jur Kous, Mischa Marchi en Frans Veling. Dit trio haalde het wel met respectievelijk 3-2, 3-1 en 3-2 van Eddie Bongers. Beide teams hebben nu twee overwinningen binnen en blijven zo Vlaardingen en Veghel voor in de stand.

 


 

De zevende speelronde is op zaterdag 2 maart.

 

5e speelronde KNBB Eredivisie Snooker '23/'24, zaterdag 20 januari

PlusConsultants DSA (Rijen) -  Final Touch (Amsterdam) 8-1

Final Touch 2 (Amsterdam) - Westend (Zaandam) 5-4

Amigio (Maassluis) - Snooker Utrecht (Vleuten) 6-3

5e speelronde KNBB Eredivisie Snooker '23/'24, zondag 28 januari

Newdoor DD (Veghel) - Vlaardingen (Vlaardingen) 2-7

 

6e speelronde KNBB Eredivisie Snooker '23/'24, zaterdag 27 januari

Westend (Zaandam) - Newdoor DD (Veghel) 9-0

Vlaardingen (Vlaardingen) - Amigio (Maassluis) 2-7

Final Touch (Amsterdam) - Snooker Utrecht (Vleuten) 3-6

PlusConsultants DSA (Rijen) - Final Touch 2 (Amsterdam) nog niet gespeeld

 

Stand KNBB Eredivisie Snooker '23/'24 na 6 van de 14 speelronden

1. Final Touch 2 (Amsterdam) 5-5 (27-18)

2. Westend (Zaandam) 6-4 (36-18)

3. Amigio (Maassluis) 6-4 (33-21)

4. PlusConsultants DSA (Rijen) 5-4 (27-18)

5. Snooker Utrecht (Vleuten) 6-2 (25-29)

6. Final Touch (Amsterdam) 6-2 (23-31)

7. Vlaardingen (Vlaardingen) 6-1 (21-33)

8. Newdoor DD (Veghel) 6-1 (15-39)

 

De stand in de KNBB Eredivisie Snooker wordt dit seizoen niet langer bepaald door het aantal gewonnen individuele partijen, maar door het aantal winstpartijen per team. Je kunt dus beter drie keer winnen met 5-4, dan twee keer met 8-1 maar ook een match met 4-5 verliezen.

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto's: Corné Kuijpers

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online