Feilloze start Dick en Therese in Seoul Survival

Dick Jaspers is vandaag, donderdag, de Survival in Seoul gestart met winst in zijn groep. De Nederlander haalde 174 punten in de survival en eindigde voor Martin Horn met 74. Therese Klompenhouwer speelt een toernooi met 9 Koreaanse dames en won haar eerste vier partijen.

17 augustus 2023

SEOUL – Dick Jaspers heeft in de Koreaanse morgen de eerste ronde van de World 3 cushion Survival in Seoul met ruime winst afgesloten. De Nederlander haalde in zijn eerste Survivalpartij 118 punten en bleef daarmee Martin Horn (74), Jun Tae Kim (50) en Jin Woo Hewo (42) ver voor. De eerste twee spelers gaan door naar de kwartfinale met 16 op zaterdag. Therese Klompenhouwer speelt een toernooi tegen 9 Koreaanse dames, won haar eerste vier partijen en speelde in de vijfde gelijk.

 

De World 3 Cushion Survival is een toernooi over 4 dagen met 24 spelers in het mannentoernooi. De hoofdprijs is 50.000 dollar.

Dick Jaspers, die maandag terugkeert naar Nederland, zei over zijn eerste optreden: ,,Ik nam gelijk een kleine voorsprong, daarna ging ik het eerste half uur gelijk op met Jun Tae Kim en Martin Horn. In de tweede helft maakte ik 5 en 9 en kon ik onbedreigd uitlopen. Mijn overwinning is nooit in gevaar geweest.’’

Therese Klompenhouwer, die een Round Robin speelt naar 20 punten tegen onbekende Koreaanse dames, won haar vier partijen in 27, 27, 22 en 16 beurten. Ze ziet in Lee Shin Young de belangrijkste tegenstandster. In haar vijfde partij, de laatste van donderdag, stond Therese met 18-7 achter, maar maakte met 13 uit. De Koreaanse speelde gelijk in de nabeurt. De beste vier spelen zaterdag de finale in Survival vorm.
,,Ik moet nog vier partijen, maar het verschil in de partijen naar 20 is vaak heel klein. Ik heb er 4 gewonnen, maar had net zo goed drie keer kunnen verliezen.’’

De stand in de Survival van Jaspers:
Dick Jaspers 118
Martin Horn 94
Jun-Tae Kim 50
Jin Woo Hewo 42

 

De andere groepen spelen verder vandaag:
Group B: Marco Zanetti, Jung Han Heo, Ruben Legazpi, Alessio D'Agata
Group C: Torbjörn Blomdahl, Nikos Polychronopoulos, Myeong Jong Cha, Chi Yeon Cho
Group D: Tayfun Tasdemir, Quyet Chien Tran, Berkay Karakurt, Van Ly Dao
Group E: Myung-Woo Cho, Haeng Jik Kim, Phuong Vinh Bao, Yesung Jeong
Group F: Eddy Merckx, Sameh Sidhom, Wan Young Choi, Jung Hee Lee.

Prijzen in dollars:
1: 50.000
2: 25.000
3 and 4: 12,000
5-8: 8.000
9-16: 5.000

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Therese Klompenhouwer in het toernooi met dames.

 

Internationaal Jaspers, Dick Klompenhouwer, Therese
Volg ons online