Feijen wint in Vegas

Eerste Diamond Las Vegas 9-Ball Open, met $25.000 added, naar de Terminator

21 juli 2019

De rook van het World Series of Poker Main Event in het Rio All-Suite Hotel and Casino van Las Vegas, met een eerste prijs van maar liefst 10 miljoen dollar, was nog maar nauwelijks opgetrokken, of er stond in datzelfde Rio een mooi nieuw pool event op de rol: het eerste Diamond Las Vegas 9-Ball Open, met $25.000 toegevoegd prijzengeld.

 

 

Dit gloednieuwe event kreeg een prachtige winnaar: Nederlands beste poolspeler Niels Feijen. Het Diamond Las Vegas 9-Ball Open leek voor Niels in eerste instantie niet veel meer dan een leuke opwarmer voor het WK 10-ball dat op 22 juli begint, eveneens in de Rio in Vegas. Maar zeker met al het extra prijzengeld was deze titel in meerdere opzichten een geweldige opsteker.

De finale tegen Mieszko Fortunski was zeker niet gemakkelijk voor Niels. In zijn eigen woorden: "Bij 2-0 en 4-2 voor maakte ik fouten die de wedstrijd helemaal open gooiden. Ik kwam 5-7 achter, en won toen een paar zware racks op rij om uiteindelijk toch 9-7 te winnen. Het is een heerlijke titel, en ik ben blij met alle support die ik deze week heb gekregen."

 

 

Wederom dus een mooie titel toegevoegd aan Feijen's indrukwekkende palmares, na een toernooi met o.a. overwinningen op zijn World Cup of Pool maatje Marc Bijsterbosch (7-3) en een ongekende 7-0 op Ko Pin Yi in slechts 45 minuten.

 

Tekst: KNBB
Foto/poster: JP Parmentier

Feijen, Niels Poolbiljart USA
Volg ons online