Europa tegen Azië deze week in Seoul

Dick Jaspers reist na de World Cup in Egypte vanaf Nederland dinsdag gelijk door naar de Continental Cup in Seoul waar hij de kopman is van het Europees team (wedstrijden vrijdag, zaterdag en zondag live op kozoom)

16 december 2019

SEOUL - De tweede clash om de Continental Cup tussen de acht hoogst gerangschikte biljarters uit Europa en Azïe verhuist dit jaar naar Korea. De krachtmeting in teamverband tussen de twee grootmachten van het driebanden wordt vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 december in het Park Habio hotel in Seoul gespeeld. De teams ontmoeten elkaar in een speciaal speelformaat naar 600 caramboles en zijn samengesteld volgens de wereldranglijst. Dick Jaspers is de nummer één voor Europa, Jae-Ho Cho voor Azië. De eerste editie was vorig jaar in Frankrijk. De Europeanen wonnen met 600-483 nadat een drie dagen durende overmacht.

De teams zijn beide op twee posities gewijzigd ten opzichte van 2018. Torbjörn Blomdahl, de wereldkampioen en Frédéric Caudron ontbreken bij Europa en zijn vervangen door Semih Sayginer en Tayfun Tasdemir. Bij Azië ontbreken Minh Cam Ma en Dong-Koong Kang. De vervangers zijn Dinh Nai Ngo en Myung Woo Cho. Alle spelers komen één keer per dag in actie in een sessie die gaat naar 25 caramboles. Het team dat het eerst de 600 punten heeft bereikt is winnaar van de tweekamp. Het winnende team krijgt 15.000 dollar per speler, het verliezende team 5000 dollar per speler. Totale prijzenpot: 160.000 dollar.

 

 

Het schema en de regels zien er als volgt uit:

X Vrijdag, zaterdag en zondag starten de eerste wedstrijden om 14.00 uur Koreaanse tijd (West Europa 6.00 uur, Istanbul 9.00). De laatste sessie is om 22.00 uur Koreaanse tijd. Om 18.00 uur is er een pauze van een uur.

X De partijen worden live uitgezonden op MBC Sports + (Korea) en Kozoom.com.

X Per dag worden 200 punten gespeeld. Als één team de finish van 200 haalt, is de dagsessie voorbij.

X Elke speler begint zijn partij en stopt na 25 caramboles. Daarna begint de volgende speler.

x De spelersvolgorde wordt door de teamcaptains bepaald.

X Alle partijen worden op één tafel gespeeld. Biljarts van het merk Holywood, Simonis 300 Bleu Delsa lakens, Aramith Procup Prestige ballen.

De samenstelling van de teams:

Team Europa:
Dick Jaspers (Nederland)
Eddy Merckx (België)
Marco Zanetti (Italië)
Semih Sayginer (Turkije)
Jérémy Bury (Frankrijk)
Murat Naci Coklu (Turkije)
Tayfun Tasdemir (Turkije)
Dani Sánchez (Spanje)

Team Azië:
Jae-Ho Cho (Korea)
Quyet Chien Tran (Vietnam)
Nguyen Quoc Nguyen (Vietnam)
Jung-Han Heo (Korea)
Sung-Won Choi (Korea)
HaengJik Kim (Korea)
Dinh Nai Ngo (Vietnam)
Myung-Woo Cho (Korea)

Tekst: Frits Bakker

Foto Jaspers/Merckx (Kozoom)

 

Driebanden Internationaal Jaspers, Dick
Volg ons online