Etikon wil onder andere naam verder

Toekomst ligt mogelijk net over de grens

27 maart 2017

BORCULO – Het topteam van Etikon, met Jean Paul de Bruijn, Patrick Niessen en Frédéric Caudron, wil volgend seizoen toch doorgaan in de Nederlandse topcompetitie. Bennie Deegens, de teamleider, gaat meer dan waarschijnlijk met zijn team net over de grens in België spelen en heeft heeft aan de KNBB Vereniging Carambole toestemming gevraagd om in de eredivisie te spelen.

De nieuwe locatie waar dit team wil gaan spelen is het biljartcafé van Patrick Niessen in Zutendaal, tien kilometer over de grens. De Belgische kadrist heeft de teamleden aangeboden om bij hem te komen spelen en gaat ook op zoek naar sponsors. Bennie Deegens: ,,Ik heb toestemming gekregen van de KNBB, voor de rest is het aan Patrick om het verder af te handelen. We kunnen dus nu al zeggen dat er hoop is dat het team blijft bestaan.’’

Reactie Alex ter Weele (bestuur KNBB Vereniging Carambole: “Er is inderdaad toestemming gevraagd en in principe stonden wij daar wel voor open, maar omdat wij gewezen zijn op reglementaire bezwaren neemt het bestuur deze aanvraag opnieuw in behandeling”

Etikon was in verschillende samenstellingen tien keer Nederlands kampioen en staat ook nu op de kopposities met nog vier wedstrijden te spelen. Verder werd Etikon vijf keer Europees kampioen. Henri Tilleman was één van de succesvolste spelers in die gloriejaren.

Carambole/libre Eredivisie/Topklasse
Volg ons online