Etienne uit Ally Pally (4): Dag 2 - in zes delen

Schot voor schot verslag + video + foto's van een zeer bewogen dag

Een uitgebreid blog/sfeerverslag, door Etienne Verheem

09 december 2021

 

1: Vooruitblik
 

De opstelling is bekend, behalve de eerste singlespartij die bestaat uit twee spelers die uit een publiekspoll komen.

 

De rest van de avond ziet er als volgt uit:

TEAM EUROPE

 

TEAM USA

SINGLES

TBC

-

TBC

Fans' Choice Singles Match (public poll where fans vote for European and or USA player)

SINGLES

Albin Ouschan-Skyler Woodward

DOUBLES

Albin Ouschan & Jayson Shaw-Shane Van Boening & Skyler Woodward

SINGLES

Joshua Filler-Tyler Styer

DOUBLES

David Alcaide & Eklent Kaçi-Chris Reinhold& Jeremy Jones

 

De eerste wedstrijd wordt vast Shaw- Van Boening.

 

 

2: Match 1: Shaw-Van Boening

Shane heeft de eerste break, uitzicht op de 1. Clearance: 0-1 voor USA

2e game, Shaw schiet safe vanaf de 1.  Shaw krijgt van Shane een betere, jump mislukt. 0-2 voor USA.

3e rack: Shane probeert de 3 met een lange band eerst er in te laten glijden. Mis, maar safe. Shaw kickt...wel geraakt maar de 3 blijft open liggen. Shane mist de 7! Shaw maakt het af: 1-2.

Shaw breakt lekker: uitzicht op de twee en alles open. Cool afgemaakt: 2-2

Shane scratched bij de break! Shaw speelt de tafel leeg. Zo sta je 0-2 achter, zo 3-2 voor en mag je breaken.

Frame 6 begint met een safety exchange. Shane kickt bijna de 2 over de volle lengte, maar die blijft in de pocket liggen.4-2

Shane breakt, moet een moeilijke 2 snijden en snookert zichzelf. Hij fabriceert een goede kick en dat is weer het begin van een safety exchange. Shane is beter en wint: 4-3

Dan een break en run waarbij Shaw het publiek oppompt bij de 8 en 9: 5-3 winst!

 

Europa 3-2 USA

 

3. Match 2: Ouschan-Woodward

 

Woodward breakt en begint te runnen. Hij maakt het cool af; 0-1 achter.

Ouschan breakt en begint te runnen. Hij maakt het cool af. 1-1 gelijk.

Woodward breakt droog, moeilijke 1 voor Albin. Mis maar gelukkig safe.  De 1 is open, maar dan een slechte positie op de 2. Woodward kickt  redelijk safe, maar Ouschan geeft weer een snooker. Tyler kickt weer safe. Wat zijn deze twee gasten toch ongelofelijk goed in safety spel.  Ouschan laat een opening naar de 2. Woodward mist!

Twee gepot, weer safety op 3. Ja zo halen we de vrijdag wel! Nu mist Ouschan de 4, komt goed weg en Woodward legt weer eens safe. Prachtige scherpe jump van Albin, runnen en....Hij mist de 8! Wham bang thank you m'am 1-2 achter.

Ouschan breakt, en runt. 2-2.

Woodward breakt en...ligt die 8 nu net voor de lijn naar de 1? Hij neemt hem aan, en mist! Albin mist meteen erna een lange 1. Nu even te spannend om te schrijven: Woodward verliest positie en maakt een halve safety. Albin probeert een two-way lange bank+carom op de 9, mist en Woodward maakt het af. 2-3

Albin breakt voor het zesde frame

En runt: 3-3

 

Skyler breakt de 1ball in de side pocket, positie op de 2. Vervolgens schiet hij simpel het punt binnen via een 6-9 combinatie: 4-3 voor USA.

 

Albin begint rack #8 met een dry break. Na een rommelig schotwisseling legt Albin zich zelf snooker. Skyler krijgt ball in hand, loopt uit positie op de 6, maar weet met een goeie recovery shot alsnog het punt binnen te halen: 5-3 voor USA. Hiermee wordt het in totaal 3-3.

 

4. Dubbels met Ouschan/Shaw tegen Van Boening/Woodward

 

De Amerikanen beginnen met een 9-ball break. Die hadden ze nog tegoed van gisteren: 0-1 USA

Europa cleared netjes 1-1

USA break en run 1-2

Europa blijft in het volgende rack uit positie rollen, en uiteindelijk mislukt een safety van Shaw, USA runt uit: 1-3

Lely komt tijdens de break even naar de jongens toe om wat tactische aanwijzingen in te fluisteren; even tijd voor een mind-reset.

Na de volgende break doet de USA een push out; voor het publiek een signaal om "boring" te scanderen. Shaw neemt 'm aan met een shot to nothing en rolt safe na het missen. Shane jumpt en laat de twee liggen. Kunnen we het initiatief naar ons terug trekken? Albin pot en EU kan met een run beginnen. Nu gaat het wel goed 2-3.

Shaw heeft een goede break en Albin heeft zicht op de twee, alles ligt open. Een goede run is goed voor winst: 3-3

Weer verspeelt USA een voorsprong. De stijlen van Albin en Jason liggen mijlenver uit elkaar, maar er is vertrouwen. Altijd even oppassen als een links- en een rechtshandige speler samen een double spelen; een lekkere positie voor de één is dat niet automatisch voor de ander. Jason even naar het toilet, Lely even in de zetel om met Albin te praten.

USA breakt droog op dit cruciale moment! Shaw verprutst positie op de 2 en Albin mist de 2 tijdens de piepjes van de shotclock. Shane maakt de moeilijke lange 2 en Woodward is gedwongen een dubbel te maken, maar maakt die met positie voor en combo op de 9. Shane doet zijn werk en USA staat weer voor 3-4.

Europa break en run: 4-4

USA breakt en kan beginne met runnen. Dat doen ze zeer goed. 4-5

 

Europa 3-4 USA

 

 

5. Filler-Styer

 

Filler heeft geen uitzicht op de 1 na de break, doet een kick maar raakt geen band na contact.

Een foul word gecalled maar Joshua bestrijdt dat. Na het kijken van de herhaling is het toch ball in hand voor Tyler Styer: clearance en 0-1 achter.

Tijdens het racken komt coach Lely even buurten bij Joshua, iets dat de Amerikaanse coaches niet of nauwelijks doen.

De heer Saib naast mij zegt dat de heer Tyler niet zo slim speelt. Op dat moment legt Joshua een geniale safety. Ball in hand, combo op de 9, klaar 1-1.

Dank u meneer Saib voor deze analyse.

Het kan zijn dat Tyler niet zo goed denkt op dit moment omdat hij de zenuwen krijgt van Filler. Hij is niet de enige tegenstander met dat probleem.

Tyler krijgt een nare positie op de 8 en mist. Safe. Filler doe een wanhoopsstoot en laat de 8 achter. Tyler mist weer en komt er weer mee weg. Weer lang achtergelaten door Filler, Tyler mist en fluked de 8, de 9 krijgt hij wel weg. Met heel voor geluk is het nu 2-1 voor USA.

TYLER BREAKT EN MOET SAFE LEGGEN. FILLER JUMPT MAAR SCRATCHED. Ball in hand USA een clearance 1-3.

Nu staan Shane en Skyler wel even bij hun teamgenoot.

Filler breakt droog, 1 voor de pocket. 29 combo mogelijk. Die mist hij en 2 komt safe. Filler laat de 2 achter. Tyler mist positie op de 6. Hij probeert een belachelijke snijbal en mist dus. Kans voor Joshua: 2-3.

Tyler mist weer! Dit maal de drie en weer laat hij 'm safe achter. Filler probeert safe terug te spelen. na heen en weer safety’s probeer Filler een offensieve kick op de 3-9 combo en laat het achter. Wat gaat die Styer blozen als hij het spannend gaat vinden. Desondanks cleared hij het rack en maakt 2-4. Nog nimmer heeft iemand zoveel gemist tegen de Killer en heeft het na kunnen vertellen.

Werk aan de winkel, maar de 2 ligt onmogelijk na de break. Tyler mist weer eens en nu is het wel te raken, Filler cleared: 3-4 en niets aan de hand.

Tyler breakt de 1 weg maar ligt safe op de 2: push out.  Filler zucht: hij komt nog aan de beurt. Filler speelt een slecht schot en laat  een combo achter. Tyler begint zijn run.

Dit keer netjes: 3-5 USA

Europe 3-5 USA Ophef!

 

 

6. Doubles: Kaçi/Alcaide-Reinhold/Jones

 

Gelukkig wint David Alcaide de leg, want er is iets recht te zetten. Kaçi verprutst positie op de 2, Alcaide legt safe en Reinhold scratched bij zijn jump. Europa runt: 1-0

Cris breakt voor de USA en JJ is gedwongen een safety te spelen welke mislukt. Weer verprutst Kaçi zijn positie. Gelukkig is Alcaide heel goed in duiken op een bijna lege tafel. Toch weet Chris een goede snooker terug te geven. Kaçi heeft geen antwoord en de USA maken de tafel schoon. 

Het volgende rack doet Kaçi een goed schot en dat is nodig ook, het is een rot layout. Het volgende schot weet hij zijn partner weer een snooker voor te leggen.  Is Albanië de 53e staat van de verenigde staten geworden zonder dat ik het wist?

David probeert te ontsnappen en scratched: 1-2 voor USA.

 

JJ heeft een goede break, Chris heeft goed zicht op een makkelijke 1. JJ mist een positie en Kaçi mag inkomen voor een moeilijke pot en positie. Dat doet hij dan weer briljant met een crossbank en 10 cm van de volgende bal na 6 meter te hebben gereisd met de cueball. Alcaide heeft een makkie, maar Kaçi mist totaal onverwacht de volgende ball; de 7. USA doet wat het moet doen. 1-3.

 

EU doet een push out na de volgende break. Een mislukte safe van USA zorgt ervoor dat EU het initiatief kan pakken en Alcaide legt een strakke safety die JJ moet gaan kicken: ball in hand.

Kaçi mist de ball in hand en laat de 2 in de pocket liggen. USA doet weer wat het moet doen: 1-4......

Volgende rack: JJ scratched, even kijken hoe Europa deze kans kan verprutsen. Alcaide weet een prutpositie van Kaçi op de 9 toch te verzilveren. 2-4. Kan er nog een wonder gebeuren? Kan iemand Albanië bevrijden van het Juk van de VS?

Europa breakt en heeft zicht op de 1. De run begint. Ondanks dat Kaçi zijn stroke en touch nu echt kwijt is wordt dit rack eruit gesleept 3-4.

USA heeft de volgende break. De 1 ligt vrij onmogelijk en de safety van Reinhold mislukt. Alcaide mist de 1! En die blijft in de pocket. JJ snookert bijna zijn teamgenoot, maar Chris weet de 2 toch nog net te potten.. Nu mist Chris de 5 met een mijl!, de spanning is te snijden. Kaçi zit op slot, maar Alcaide maakt het hem zo makkelijk mogelijk. 4-4.

Het is Kaçi die breakt en Alcaide zicht op de 1 geeft. Kaçi speelt een mooie positie en het is tikkie takkie 5-4 Winst!!!!!!!

Europa 4-5 USA

 

 

OEOEOEOEOEHHHH wat spannend. Morgen weer live in Nederland dus dan geen schot voor schot verslag meer! KIJKEN!!!!!

   

                        

met vriendelijke groet,
Etienne Verheem

 

 

Tekst, foto's & video: Etienne Verheem

Mosconi Cup Poolbiljart
Volg ons online