Eredivisie driebanden speelt vier partijen vooruit

De DKM Tools league, de eredivisie driebanden voor teams, past zich aan de internationale kalender aan en speelt een aantal partijen vooruit voor de elfde ronde.

23 oktober 2021

OOSTERHOUT - Het vrije weekend van de Nederlandse eredivisie wordt zondag (24 oktober) benut om vier partijen vooruit te spelen van de elfde ronde, die op de kalender voor 4 december stond gepland. Op die dag gaat in het Egyptische Sharm El Sheikh de World Cup van start, waar veel Nederlanders en Belgen in de voorronden spelen. Het programma voor de eredivisie, de DKM Tools league, is aangepast aan de internationale kalender. De elfde ronde is gespreid over een aantal dagen, waarvan zondag (24 oktober) het eerste deel met vier partijen voor acht van de 12 teams. SIS Schoonmaak speelt later voor deze ronde: op 3 november de uitwedstrijd tegen J&F Auto's. Dan blijft er nog één wedstrijd uit die elfde speelronde staan: Dekker Keukens tegen Bousema op 4 december.

Voor dit jaar staan nog vier volle ronden op de kalender: de 7e ronde op 31 oktober, 8e ronde op 14 november, 9e ronde op 21 november en 10e ronde op 28 november. De teams gaan vanaf dan de winterstop in en keren op 30 januari 2021 terug in de competitie.

De koploper SIS Schoonmaak geniet dit weekend dus van een vrij weekend in de geplande 11e ronde. Dick Jaspers, de kopman, is vrijdag teruggekeerd van zijn trip naar Mexico, waarin hij op invitatie van Alan Campos een aantal demonstraties heeft gespeeld. ,,Het was een mooi verblijf daar, met af en toe optredens voor heel veel publiek'', keek Jaspers terug op zijn uitstapje.

De nummer twee van de ranglijst, A1/DPC kan twee matchpunten inlopen op SIS en naderen tot op één punt met weliswaar een wedstrijd meer gespeeld. Het team van De Kuul in Huissen moet dan wel langs 't Hartje van Oosterhout, dat zelf met een thuisoverwinning een sprongetje op de ranglijst kan maken. Teamleider Addy Wienk heeft Jacob Haack Sörensen op de hoogste positie gezet, waar de Deen speelt tegen Marten Spoormans. Addy Wienk kan ook een belangrijke rol vertolken voor A1 in zijn partij tegen Ivan Stitschinsky.

DKM Tools staat op een min of meer verrassende positie in de middenmoot met vijf punten uit zes wedstrijden en staat in een thuiswedstrijd tegenover Dallinga.com, dat één puntje meer verzamelde. STZ Zundert, top vijf met 7 punten, kan de top drie halen als het de thuiswedstrijd van het onderaan staande Aartsbouw wint. De partij Forthomme-Leppens wordt op centercourt gespeeld. Cues & Darts, ook een team dat voor de play-offs gaat, speelt de thuiswedstrijd tegen Team Eekhoorn.

Het programma:
Zondag 24 oktober, 11e ronde:
STZ Zundert-Aartsbouw Sprundel
Roland Forthomme-Eddy Leppens
Thorsten Frings-Ronny Brants
Francis Forton-Christian Rudolph
Sam van Etten-Ludo Kools

DKM Tools-Dallinga.com
Roland Uijtdewillegen-Jean Paul de Bruijn
Jack Wijnen-Peter De Backer
Joey de Kok-Steven van Acker
Eddy Willems-Berry Dallinga

't Hartje van Oosterhout-A1 DPC/De Kuul
Martin Spoormans-Jacob Haack Sörensen
Frank Martens-Jelle Pijl
Ad Broeders-Kay de Zwart
Ivan Stitschinsky-Addy Wienk

Cues & Darts/Xtreme-Team Eekhoorn
Jef Philipoom-Frans van Kuyk
Jack van Peer-Peter Ceulemans
Wesley de Jaeger-Kurt Ceulemans
Huub Wilkowski-Jerry Hermans

Tekst: Frits Bakker

Foto Jacob Haack Sörensen (Touch)

DKM Tools League Driebanden
Volg ons online