Eredivisie driebanden met veel wereldtoppers

De eredivisie driebanden in Nederland, naar de sponsor genoemd de DKM Tools league, gaat met een uitzonderlijke bezetting de nieuwe competitie in. Veel wereldtoppers vinden opnieuw de weg naar de Nederlandse topliga. De teams en de selecties zijn voor u samengevat.

09 augustus 2022

Kopmannen van wereldklasse in eredivisie driebanden

 

 

NIEUWEGEIN - De eredivisie driebanden in Nederland, genoemd naar de hoofdsponsor DKM Tools league, krijgt een bezetting in de twaalf teams van wereldklasse. Volgens de spelerslijsten zijn tien van de twaalf kopmannen spelers van buitenlandse afkomst. De meest in het oog springende wereldtoppers: Dick Jaspers, Dani Sánchez, Eddy Merckx, Frédéric Caudron, Tayfun Tasdemir en Martin Horn. Het seizoen gaat op zondag 11 september van start met een competitie die aan het eind wordt beslist door play-offs met de bovenste vier teams. Het eerste dubbele weekend is op zaterdag 15 en zondag 16 oktober.

 

De bekendste nieuwkomers zijn onder andere Frédéric Caudron, die bij Dallinga als kopman op de lijst staat, maar door zijn optredens in Zuid Korea hooguit een paar wedstrijden zal spelen. Verder Dani Sánchez, goed voor een vijftal partijen bij SIS Schoonmaak, Glenn Hofman, terug van zijn tweejarige optreden in de PBA competitie, de broers Omer en Berkay Karakurt, spelend voor Cues&Darts en Woonwonder Oosterhout en Sergio Jimenez, de Spanjaard die schitterde tijdens de laatste Coupe d’Europe in Porto.

 

De DKM Tools league gaat over 22 ronden, met 11 thuis- en 11 uitwedstrijden voor alle teams. De titelverdediger is SIS Schoonmaak, dat de finale van de play-offs won van Bousema Lochem. De gepromoveerde teams uit de eerste divisie zijn Burgmans Biljarts en Post Luchtkanalen.

 

In de strijd om het kampioenschap na de reguliere competitie, komt de nummer vier van de ranglijst eerst uit tegen de nummer 3 in één thuiswedstrijd voor de nummer 3. De winnaar gaat op bezoek bij de nummer 2 van de ranglijst, weer in één wedstrijd en de winnaar daarvan speelt tegen de nummer 1 van de ranglijst in een ’best of 3’. De nummer 1 speelt de tweede wedstrijd thuis en in geval van een gelijke score na twee wedstrijden, is de nummer 1 ook de thuis spelende ploeg voor de beslissende wedstrijd.

 

Alle wedstrijden worden in principe op zondag vanaf 13.00 uur gespeeld en in het geval van een dubbel weekend op zaterdag.

 

De opstellingen van de teams en de nieuwtjes:

 

SIS Schoonmaak

Stichting SIS Billiards Center

Teamleider: Jan van de Vorle

 

Dick Jaspers heeft aangegeven minder wedstrijden in competities te spelen en zal dus zeker ook dit jaar niet genoeg partijen spelen om de play-offs mee te mogen spelen. Dani Sánchez is nieuw in het team, ook voor een beperkt aantal wedstrijden. Het SIS team heeft een kater overgehouden aan de Europacup voor teams, maar zal zeker in een eventueel volgend optreden niet kunnen beschikken over Dick Jaspers en Dani Sánchez, de kopstukken van FC Porto.

 

SIS Schoonmaak:

Dick Jaspers

Eddy Merckx

Dani Sánchez

Jean van Erp

Raimond Burgman

Martien van der Spoel

Raymund Swertz

Tom Löwe

Toine Dekkers

 

Bousema Lochem/JBScues

Eet en Bier Café Bousema, Lochem

Teamleider: Ronny Hazewinkel

 

De Duitse kopman Martin Horn gaat tenminste 12 wedstrijden spelen, Gökhan Salman zal vaker in de opstelling te zien zijn. Murat Naci Coklu komt voor een beperkt aantal wedstrijden. De Duitser Simon Blondeel is als reserve nieuw in de selectie. Johan Loncelle, een vaste puntenpakker voor Bousema, heeft na eerdere geruchten toch besloten om bij het team te blijven.

 

Bousema Lochem:

Martin Horn

Murat Naci Coklu

Johan Loncelle

Gökhan Salman

Stefan Galla

Frans van Schaik

Sander Jonen

Markus Galla

Stefan Lenting

Simon Blondeel

 

Cues&Darts/Xtreme

Cues&Darts, Tilburg

Teamleidster Monique Wilkowski

 

Het team van Cues&Darts/Xtreme wil opnieuw een gooi doen naar de play-offs met Omer Karakurt als nieuwe buitenlander en Ruben Legazpi en Robinson Morales in de sterkste opstelling. Monique Wilkowski, de teamleidster, heeft het Turkse supertalent Burak Hashas vastgelegd voor het tweede team om ervaring op te doen en volgend seizoen door te stromen.

 

Cues&Darts:

Ruben Legazpi

Robinson Morales

Jef Philipoom

Omer Karakurt

Pierre Soumagne

Jack van Peer

Huub Wilkowski

Wesley de Jaeger

Volkan Cetin

Nick Zuijkerbuijk

 

Dallinga.com, Sluiskil

HCR Dallinga

Teamleider: Berry Dallinga

 

De Zeeuwse opstelling hangt af van de Koreaanse verplichtingen van Frédéric Caudron, die af en toe als kopman zal verschijnen met zijn voormalige PBA collega Jean Paul de Bruijn. Raymond Ceulemans, de biljartlegende, zal af en toe worden ingezet. Peter De Backer, Steven van Acker en Allan Schroder vormen een sterk buitenlands blok in het team. De Nederlandse juniorenkampioen Joris van ’t Zelfden is nieuw in de selectie.

 

Dallinga.com:

Frédéric Caudron

Jean Paul de Bruijn

Peter De Backer

Allan Schröder

Steven van Acker

Raymond Ceulemans

Berry Dallinga

Koen Saver

Jean Paul de Kraker

Joris van ’t Zelfden

 

J&F Auto’s/New Jorissen

BC Jorissen, Den Haag

Teamleider: Cor Trampe

 

Glenn Hofman is teruggekeerd van zijn korte PBA avontuur. Jeffrey Jorissen blijft kopman van het J&F team in een meestal vaste opstelling met Therese Klompenhouwer en de jonge, nieuwe speler in het team, de Zeeuw Joey de Kok, die ook in World Cups actief zal zijn. Barry van Beers heeft het team verlaten toen er nog geen zekerheid was over de toekomst van de Haagse ploeg.

 

J&F:

Jeffrey Jorissen

Glenn Hofman

Therese Klompenhouwer

Paul Bruijstens

Jos Bongers

Joey de Kok

Herman van Daalen

Mike Nijman

Bradley Roeten

Cor Trampe

 

A1 Biljarts/DPC

Apeldoorns Biljart Centrum

Teamleider: Addy Wienk

 

Het team dat is teruggekeerd naar Apeldoorns Biljart Centrum heeft de Spanjaard Sergio Jimenez kunnen toevoegen aan de selectie. Javier Palazón staat als kopman opgegeven, afhankelijk van zijn beschikbaarheid, Michael Nilsson zal een aantal wedstrijden spelen, Ronny Lindemann en Cengiz Karaca zijn ook nieuw in de selectie.

 

A1 Biljarts/DPC:

Javier Palazón

Michael Nilsson

Sergio Jimenez

Ronny Lindemann

Cengiz Karaca

Jelle Pijl

Richard Bitalis

Kay de Zwart

Rudy de Laet

Addy Wienk

 

Team Eekhoorn

Camping De Eekhoorn, Oosterhout

Teamleider: Jerry Hermans

 

Peter Ceulemans is doorgaans de kopman van het team, Frans van Kuyk gaat op positie 2 spelen in het Oosterhoutse team, waar de teambaas Jerry Hermans als winnaar van de laatste Grand Prix een nieuwe status verdient. Birol Uymaz is één van de PBA spelers die af en toe zal aanschuiven in de Nederlandse competitie.

 

Team Eekhoorn:

Birol Uymaz

Peter Ceulemans

Frans van Kuyk

Jose Maria Mas

Kurt Ceulemans

Jerry Hermans

Adrie Demming

Erik van Woerkom

Arie Hermans

 

 

Stichting Topbiljart Zundert

BC Den Hoek, Zundert

Teamleider: Hans Snellen

 

De nieuwkomer bij Zundert is Roland Uijtdewillegen, die na de degradatie van DKM Tools in de eredivisie wil blijven spelen en als reserve in Zundert staat genoteerd. Roland Forthomme is doorgaans kopman van het team, Nikos Polychronopoulos komt af en toe over vanuit Griekenland om het team sterker te maken.

 

Stichting Topbiljart Zundert:

Nikos Polychronopoulos

Roland Forthomme

Thorsten Frings

Roland Uijtdewillegen

Francis Forton

Sam van Etten

Rik van Beers

Frédéric Mottet

Danny Geysen

Lennart Schrauwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dekker Keukens/AP Sprundel

De Drie Zwaantjes, Sprundel

Teamleider Jeroen Hoogwerf

 

Dave Christiani en Barry van Beers zijn de opvallende nieuwe aanwinsten voor Dekker Keukens, dat met Gerwin Valentijn en in de stekste line-up met Tayfun Tasdemir voor alle tegenstanders een gevreesde outsider zal zijn.

 

Dekker Keukens:

Tayfun Tasdemir

Dave Christiani

Barry van Beers

Gerwin Valentijn

Henk Blauwblomme

John Roovers

Richard Dekker

Jordy de Kruijf

Bert Hoefnagels

Andre van Straaten

Hans van der Wurf

 

Woonwonder Oosterhout/’t Hartje

BC ’t Hartje van Oosterhout

Teamleider: Frits Broeders

 

Met Berkay Karakurt en Carlos Crespo is Woonwonder Oosterhout (nieuwe sponsor voor ’t Hartje) een team dat dicht tegen de subtop aan wil spelen. De jonge Turk vergezelt af en toe zijn broer Omer (Cues&Darts) voor wedstrijden in Nederland. Carlos Crespo is een gevestigde naam in het Spaanse biljartwereldje. Harrie van de Ven, Frank Martens en Martin Spoormans blijven de bekende namen.

 

Woonwonder Oosterhout:

Berkay Karakurt

Carlos Crespo

Ismail Yasin

Erwin Kivits

Harrie van de Ven

Frank Martens

Martin Spoormans

Ludo Dielis

Frits Broeders

Ivan Stitschinsky

 

Post Luchtkanalen/De Hazelaar

Sportfoyer De Hazelaar, Rosmalen

Teamleider: Rinus Persons

 

Het team van Post Luchtkanalen gaat met het team waarmee de ploeg is gepromoveerd het avontuur in de eredivisie tegemoet. Het wordt een uitdaging om mee te doen op het hoogste niveau.

 

Post Luchtkanalen:

Leslie van Neyen

Marc Celen

Erwin Hens

Menno de Vries

Huub Adriaanse

Wilco van Wijk

Gert Jan Esvelt

Eric Aerts

Gert Swinkels

 

 

Burgmans Biljarts

Café De Gouden Leeuw, Bergeyk

Teamleider: Johan Royers

 

Davy van Havere is overgekomen van ’t Hartje naar het team van Burgmans, waar hij als reserve af en toe zal meespelen. Eddy Leppens zal zo veel mogelijk spelen als hij in Europa is in de tussenperiodes van de PBA toernooien. Anno de Kleine en Andy de Bondt zijn de opvallende, nieuwe namen.

 

Eddy Leppens

Davy van Havere

Anno de Kleine

Marco Janssen

Bart Ceulemans

Stef van Hees

Maarten Janssen

Andy de Bondt

Johan Roijers

Tekst: Frits Bakker

Foto SIS Schoonmaak, de titelverdediger

 

 

 

Kozoom League Driebanden Hofman, Glenn
Volg ons online