EK Pool 2022 in Laško, Slovenië van start

Nederlands team hongerig; terugkeer Nick van den Berg grootste blikvanger

02 maart 2022

Het werd door de EPBF mooi aangekondigd met een flitsende promovideo: de start van het EK Pool 2022 in Laško, Slovenië.

 

 

Met de medailles van Marc Bijsterbosch en Tamara Rademakers uit Turkije en natuurlijk de indrukwekkende medailleoogst van Yannick Pongers op deze locatie in Slovenië bij het EK Jeugd vorig jaar nog vers in het geheugen, zal TeamNL hongerig zijn het Wilhelmus wederom te laten schallen uit de luidsprekers van de EPBF.

Meest opvallende naam in de selectie van bondscoach Hugo Duivenvoorden is zonder twijfel Nick van den Berg. Vorig jaar tijdens het EK in Turkije werden we nog overvallen dat de meervoudig Europees Kampioen uit Zaandam was getroffen door een hartinfarct. Inmiddels is de 41-jarige "El Nino" voldoende hersteld en gemotiveerd om zijn kunsten op het blauwe laken weer aan de wereld te tonen.
 
Gezien de fraaie winst van Nels Feijen op Ralf Souquet in de Eurotour, gezien de gretigheid en eerzucht van jonge spelers als Jan van Lierop, de broers Pongers en Lynn Pijpers, én gezien de grote ervaring met onze toppers van weleer Niels en Nick, inmiddels ook aangevuld in ervaring op het hoogste niveau met Marc, hebben wij hoop op mooie resultaten.
 
We gaan proberen vanuit Laško regelmatig updates te geven via website en KNBB Sectie Pool Facebook-pagina. Het overzicht van alle disciplines, incl. verwijzingen naar lotingen/live scores, vindt u hier.
 
 
 
 
TeamNL bestaat uit:
 
Dames:
Lynn Pijpers
Melissa Kuys-Rademakers
Tamara Rademakers
 
Heren:
Nick van den Berg
Marc Bijsterbosch
Niels 'The Terminator' Feijen (Official)
Jan van Lierop
Yannick Pongers
 
U23:
Quinten Pongers
 
De wedstrijden zullen live te volgen zijn via Kozoom. Voor degenen die daar geen abonnement hebben, EPBF zendt ook sommige wedstrijden live uit via Facebook en via hun website is er livescoring. Volg ook deze pagina voor verslag van de Nederlanders.
 
 
 
 
 
Tekst: KNBB/KNBB Sectie Pool
Foto: Nederlands team, Higo Duivenvoorden, Maarten Combrink

 
Berg, Nick van den EK Poolbiljart
Volg ons online