Eerste SmartPool Cup uitgesteld door coronadreiging

Was op geweldige locatie: Europese Wiskunde Olympiade voor Meisjes in Egmond aan Zee

Door uitstel van deze EGMO2020 nu dus ook uitstel van de eerste SmartPool Cup

14 maart 2020

Wat keken we ernaar uit: de finale van de eerste SmartPool Cup! De competitieve variant van SmartPool waarin scholen met SmartPool tegen elkaar strijden om wie de ‘beste’ SmartPool school van het hele land is. Of misschien beter gezegd: welke school de beste SmartPoolers heeft!

In dit eerste jaar van de SmartPool Cup waren vier scholen geselecteerd om de finale van de SmartPool Cup 2020 te spelen op een wel heel bijzondere locatie: op zaterdag 18 april vanaf 14:00 in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee, als onderdeel van de prestigieuze European Girls' Mathematical Olympiad 2020, het Open European Championship in Mathematics for female high school students.

Op deze EGMO 2020 komen ongelooflijk slimme wiskundemeisjes (om niet te zeggen: bollebozen) bijeen in Egmond om hun wiskundeskills te meten, uit heel Europa - en met gelukkig ook een flink aantal Nederlandse meisjes die meedoen.

 

 

Voor ons heel eervol dat we SmartPool hebben mogen verbinden aan dit prachtige evenement, op de geweldige locatie Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. (Overigens ook de locatie voor ons jaarlijkse NK Biljarten voor Teams met VG-spelers, een jaarlijks hoogtepunt voor ons als KNBB.) Gedurende de gehele EGMO 2020 zou er ook een SmartPool tafel staan in de lobby. Perfect passend binnen de geweldige stappen voorwaarts van ons SmartPool project!

Maar, helaas: vanwege de coronadreiging is de EGMO 2020 afgeblazen.

Uit het persbericht: In the following weeks the organisation committee will investigate possible alternatives, such as celebrating the competition in a virtual environment or postponing it until the summer or even next year.

  

Voorlopig wachten wij deze zoektocht van de organisatie naar een nieuwe datum af, omdat wij graag willen vasthouden aan ons plan: de eerste SmartPool Cup op deze geweldige plek, verbonden met de Europese Meisjes Wiskunde Olympiade.

Als er iets bekend is over een mogelijk nieuwe datum of plek, laten we het weten!

 

Coronavirus Initiatieven Jeugd/Junioren
Volg ons online