Een nieuw driebandenseizoen: doelen & ambities

S.I.S Schoonmaak, HCR Prinsen en Bousema Lochem over het nieuwe seizoen

08 september 2017

De voorbereiding voor een voetbalseizoen vinden wij altijd mooi. Iedereen is dan positief, Drie of vier clubs gaan voor de titel, zeker acht clubs gaan voor de play-offs, en alle clubs uit het rechterrijtje gaan voor rechtstreekse handhaving. Niemand degradeert, kortom!

 

 

Bij het biljarten, en ook bij het driebanden, zijn de verwachtingen gewoonlijk wat bescheidener - en realistischer.

Dat gezegd hebbend, is bij de driebanden teams aan ambitie geen gebrek!

Wat te denken van de spetterende teampresentatie van S.I.S Schoonmaak van een paar dagen geleden. Met als uitgesproken Haagse doelstelling: dit jaar bij de eerste drie, en binnen drie jaar kampioen.

 

Van Jaap Gonning ontvingen we onlangs twee vooruitblikken over HCR Prinsen en Bousema Lochem. Ook hier, met uitgesproken doelstellingen! Onderstaand onverkort Jaap's vooruitblikken.

 

 

HCR Prinsen gaat voor de Top drie en bekerfinale

Komend weekend begint voor de driebandenspelers van het Haarlose HCR Prinsen het biljartseizoen met een kraker in Sluiskil. Daar moet het team van captain Dinand Prinen het opnemen tegen Dallinga.com met spelers als Frédéric Caudron, Jean-Paul de Bruijn en Jung-Ju Shin. Verder kan Patrick Vasseur met name bij thuiswedstrijden een beroep doen op good-old Raymond Ceulemans en Bart Ceulemans. Zelf gaat Prinsen met Dick Jaspers, Eddy Leppens, Anno de Kleine en Raymund Swertz naar Zeeuws Vlaanderen.

“Deze wedstrijd is direct al een graadmeter waar wij staan”, aldus de captain. “Wij hebben de lat voor dit seizoen hoog gelegd en dat moet ook kunnen met hert aantrekken Eddy Leppens en Sjef Philipoom. Afgelopen seizoen grepen we net overal naast, maar dit seizoen gaan we echt voor de Top drie en de bekerfinale. Het is ambitieus want met name voor de Top drie zijn tal van kanshebbers zoals de tegenstander van zondag, S.I.S. uit Den Haag, S.T.Z. Zundert en Hoogwerf uit Hoeven en voor de beker moet je ook een beetje geluk hebben bij de loting, maar we gaan het proberen”.

De wedstrijd in Sluiskil begint zondag om 13:00 uur.

 

 

Bousema Lochem gokt op de middenmoot

Voor de driebandenspelers van het Lochemse Bousema/Lochem, begint de competitie komende zondag met een uitwedstrijd bij MCR in Oosterhout. Captain Ronny Hazewinkel gaat met het kwartet Martin Horn, Stefan Galla, Wesley de Jaeger en Almeloër John Schollink proberen een betere start te maken dan het afgelopen seizoen toen men tot aan eind van de competitie moest knokken voor lijfsbehoud. Een saillant detail is wel dat Horn en De Jaeger afgelopen seizoen nog deel uitmaakte van MCR dat toen promoveerde naar de eredivisie.

“Wij gaan echt dit seizoen minimaal voor een plaats in de middenmoot, maar gelet op samenstelling van de andere teams zal het wel heel erg druk worden en kan puntverlies je zo weer ver terug werpen”, aldus Hazewinkel, die nog geen idee heeft met wie zijn tegenstander gaat komen. Op de lijst van spelers staat in ieder geval de Griek Filippos Kasidokostas, de Duitser Thorsten Frings en de Italiaan Emilio Sciacca en als reserve de Tukker Stefan Lenting.

De eerste ballen in Oosterhout gaan om 13:00 uur rollen.

 

Veel ambities dus, en volop enthousiasme voor het komende driebanden seizoen! Als KNBB wensen wij iedereen een (wederom) plezierig, competitief en sportief driebanden seizoen toe.

 

Intro/outro tekst: Rolf Slotboom
Tekst HCR Prinsen & Bousema Lochem: Jaap Gonning
Foto's Dick Jaspers & Stefan Galla ©Jaap Gonning, foto Jeffrey Jorissen ©Paul Brekelmans

 

 

 

Competitie Driebanden
Volg ons online