Een mooie ervaring voor Hugo van Houten (16)

Jong snookertalent uit Montfoort wint op EK Snooker op Malta zowel bij de U18 als de U21 een partij

16 maart 2023

MONTFOORT/MALTA - Het zijn de events waar een jonge speler beter van wordt, wedstrijdhard. Het zien van het hoge niveau van oudere buitenlandse spelers, en je daar aan willen optrekken.

Voor Hugo van Houten (16) was het EK Snooker op Malta, georganiseerd door de EBSA, zo’n evenement. Op eigen kracht verzamelde hij een aantal sponsoren die voor hem deze reis mogelijk maakten. En via zijn persoonlijke Facebook-pagina hield hij deze sponsoren en andere liefhebbers op de hoogte van wat voor hem een prachtige reis was, als onderdeel van TeamNL. En het resultaat was zeker niet slecht: twee overwinningen in zes wedstrijden, één tegen iemand uit Oekraïne in de U21 (3-0 winst zelfs), en één tegen iemand uit Duitsland in de U18 waar Hugo dankzij twee breaks van 37 en 47 na een partij van 3,5 uur wist te winnen met 3-2 – op de laatste bal!

Uiteindelijk was het net niet genoeg om door te dringen tot de knock-outs, maar toch kwam het Nederlandse snookertalent een stuk dichterbij dan gedacht.

Onderstaand Hugo’s eindverslag.

 

 

“Het was een week om nooit meer te vergeten. Wat een bijzondere ervaring heb ik hier op Malta mogen opdoen!”

“Dit zijn de toernooien waarvan je het meest kunt leren. Je leert met de spanning om te gaan. Je leert in het algemeen om beter te worden door bepaalde keuzes die je tegenstanders maken.”

“Ook is het goed voor je eigen spel om omringd te zijn met mensen die allemaal fantastisch kunnen snookeren. Dit geeft jezelf een boost om ook extra goed je best te doen.”

“Ik kwam hier met de instelling om te genieten, en zo goed mogelijk spelen. Dat genieten is zeker gelukt!”

“Ook heb ik mijn uiterste best gedaan om zo goed mogelijk te spelen. Het was alleen mijn eerste EK weer sinds 4 jaar. Daardoor had ik wat meer spanning. Ik merkte gedurende het toernooi dat ik steeds beter begon te spelen.”

“Helaas was ik dan niet door in de poule, maar ik heb wel 2 van de 6 wedstrijden gewonnen, waar ik echt super blij mee ben!”

“Ik wil alle sponsoren enorm bedanken voor t mogelijk maken van deze fantastische ervaring die ik hier op heb mogen doen!”

“Ook wil ik alle mensen die hebben meegekeken bedanken, en iedereen bedanken voor hun support onder mijn posts op Facebook.”

“Het was een geweldige week en ik hoop dat ik dit nog een keer mag doen!”

 

 

Check voor meer informatie over Hugo zijn website www.hugovanhouten.com

 

Tekst: Hugo van Houten
Intro: KNBB
Foto’s: Angelica Ettema

EK Houten, Hugo van Jeugd/Junioren
Volg ons online