Een mooi weekend in Zevenbergen

Verslag nationale finales libre-groot eerste klasse en libre topklasse jeugd

08 oktober 2017

Bij Amorti in Zevenbergen vonden dit weekend gelijktijdig liefst twee events plaats.

Een verslag, door Walter van Dongen

 

 

NK Libre groot eerste klasse

Op vrijdag is begonnen met de 1e ronde van de 1e klasse libre groot.

In de 1e ronde was Martijn Egbers degene die de kortste partij speelde, hij had slechts 2 beurten nodig om zijn 300 te behalen caramboles bij elkaar te spelen. Pieter v/d Geest had er 4 beurten voor nodig terwijl Peter de Bree en Marco van Dopperen 6 beurten nodig hadden.

In de 2e ronde waren er 2 spelers die in 3 beurten de finish behaalden, dit waren Sven Nabuurs en Danny Walhout. Pieter v/d Geest had nu ook weer4 beurten nodig terwijl Robert Prakke 6 beurten nodig had.

In de 3e ronde waren er 3 spelers die in 3 beurten de partij uitspeelde, dat waren Peter de Bree, Robert Prakke en Marco van Dopperen. Danny Walhout had 6 beurten nodig.

De 4e ronde begon met winst in 4 beurten van Roland Deelen, Marco van Dopperen had 9 beurten nodig. Martijn Egbers en Danny Walhout speelden beiden hun 300 caramboles in 1 beurt bij elkaar.

 

 

Ook in de 5e ronde was er ook een partij met 1 beurt, hier was Robert Prakke de winnaar. Martijn Egbers had nu 4 beurten nodig. Marco van Dopperen speelde in 2 beurten uit en Roland Deelen wist in 8 beurten zijn partij te beeindigen.

De eerste 2 partijen van de 6e ronde werden in 4 beurten gewonnen door Pieter v/d Geest en Robert Prakke. Martijn Egbers en Marco van Dopperen hadden beide weer aan 2 beurten voldoende om de partij te beeindigen.

In de laatste ronde won Peter de Bree in 8 beurten zijn partij en Sven Nabuurs had er 6 beurten voor nodig. Robert Prakke won in 5 beurten van Pieter v/d Geest.

De finalepartij werd door Martijn Egbers tegen Marco van Dopperen gewonnen in 9 beurten.

 

Alle uitslagen NK Libre Groot eerste klasse op een rij

 

Libre topklasse jeugd

Op zaterdag werd gestart met de finale van de topklasse jeugd.

In de 1e ronde had Jeffrey van Heesch 18 beurten nodig voor zijn 250 caramboles en Nick Dudink maakte in de 21e beurt de partij uit. 

In de 2e ronde speelde Jeffrey van Heesch zijn partij in 6 beurten uit, terwijl Leon Dudink 9 beurten nodig had.

De 3e ronde leverde een overwinning voor Leon op tegen zijn broer Nick, hier waren 15 beurten voor nodig.

Alle deelnemers hadden nu 2 partijen gespeeld waarbij Jeffrey en Leon beiden op de 1e plaats stonden met 4 mp en een moyenne van 20,83.De partijen van de 4e ronde werden gewonnen door Leon en Nick Dudink.

In de 5e ronde speelde Jeffrey een prima partij door in 7 beurten zijn 250 caramboles te behalen. De partij tussen Roy en Piet eindigde in remise waardoor beiden nog 1 matchpunt wisten te behalen.

De finalepartij ging tussen Jeffrey en Leon, beiden hadden 6 matchpunten waardoor de winnaar de titel zou hebben. Het was tot de laatste carambole spannend, na 4 beurten 229-234 voor Jeffrey. In de 6e beurt maakte Jeffrey de partij uit met 14 caramboles waarna Leon bleef steken op 232 caramboles.

 

 

Danick Kortsmit eindigt op tweede plaats op nationale finale

Afgelopen weekend is in Hoogeveen de nationale finale gespeeld in de 3e klasse libre jeugd. Van JBV Amorti had zich Danick Kortsmit hiervoor geplaatst.

Er waren 10 deelnemers welke in 2 poules waren ingedeeld.

Danick wist in de 1e ronde zijn partij winnend af te sluiten, de 2e partij werd op 3 caramboles verloren. De 3e partij werd eveneens een overwinning voor Danick door zijn 30 caramboles in 37 beurten te behalen. De laatste poulewedstrijd ging echter weer verloren waardoor hij 3e in de poule is geworden.

In de strijd om de 5e en 6e plaats wist hij als eerste zijn te behalen caramboles te bereiken waardoor hij op een fraaie 5e plaats is geeindigd.

 

Tekst: Walter van Dongen/Amorti
Bewerking: Rolf Slotboom
Foto's: Walter van Dongen/Amorti

Carambole/libre Jeugd/Junioren NK
Volg ons online