Dubbel voor veel spelers: beker en eredivisie

De meeste spelers die dit weekend de JBS KNBB Bekerfinale spelen, komen een dag later op zondag in actie voor de 18e speelronde van de Kozoom League, de eredivisie voor teams. SIS Schoonmaak en Team Eekhoorn gaan op zoek naar een snelle reveanche.

06 april 2024

ROSMALEN – Voor bijna alle spelers op het slotpodium van de bekerfinale krijgen de finaledagen nog een verlenging. Morgen (zondag) wordt de 18e speelronde gespeeld in de Kozoom league, de Nederlandse eredivisie. SIS Schoonmaak, de koploper, en Team Eekhoorn, de nummer 2, zijn al naar huis en kunnen zich rustig prepareren op de wedstrijd die ze spelen voor de competitie. De spelers van Cues&Darts en Bousema Lochem komen zaterdag (vanaf 11.00 uur) nog in actie in de finale voor de beker. Ze spelen een dag later in dezelfde line-up, alleen speelt Javier Palazón, een topper in de PBA, met Cues&Darts in de thuiswedstrijd tegen Dekker uit Sprundel. Verder is onder andere Team Eekhoorn weer op zijn sterkst, omdat Nikos Polychronopoulos de kopman is tegen Zundert.

Jerry Hermans zei het deze week al voor de uitschakeling in de beker. ,,Het verschil of we met Nikos spelen of zonder is heel groot.’’ Diezelfde dag, met Peter en Kurt Ceulemans niet in een beste vorm, werd de daad bij het woord gevoegd: Team Eekhoorn mag zich weer op de competitie richten.

Dat geldt ook voor SIS Schoonmaak, maar dan wel in dezelfde opstelling als in de beker. De tegenstander is Burgmans Biljarts, dat een uitstekend optreden had in Rosmalen waar Anno de Kleine en Bart Ceulemans de favoriet SIS Schoonmaak uitschakelden en Anno de Kleine vrijdag won van Glenn Hofman. Voor Anno de Kleine speelt zondag Eddy Leppens in zijn plaats, die dus tegenstander is van Eddy Merckx: een echte Belgische clash op centercourt.

SIS Schoonmaak is de leider van de Kozoom League met nog 5 wedstrijden te gaan. De koploper heeft 1 punt voorsprong op Team Eekhoorn, 4 op Topbiljart Zundert en 5 op Cues&Darts. Dekker en Bousema liggen op de loer voor de top 4 plaatsen.

J&F Auto en DKM Tools spelen een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen. Beide teams willen maar wat graag in de eredivisie blijven. J&F Auto raakt Joey de Kok en Therese Klompenhouwer kwijt, DKM Tools deed een toptransfer met de komst van Frédéric Caudron. De kans is nog groot dat DKM Tools toch op Camping De Eekhoorn blijft spelen.

Burgmans Biljarts gaat op herhaling tegen SIS Schoonmaak (De Kleine-Merckx, Bart Ceulemans-Van Erp), Cues&Darts doet datzelfde tegen Dekker (Hofman-Christiani, Legazpi-Van Beers). Aartsbouw Sprundel speelt thuis tegen Dallinga, Bousema thuis tegen Team Nachtwacht, de nummer laatst op de ranglijst, één punt achter Aartsbouw Sprundel.

 

 

Zondag 7 april, speelronde 18, de teams en de opstellingen:

Burgmans Biljarts-SIS Schoonmaak

Anno de Kleine-Eddy Merckx
Bart Ceulemans-Jean van Erp
Marco Janssen-Raimond Burgman
Johan Roijers-Martien van der Spoel

Team Eekhoorn-STZ Zundert

Nikos Polychronopoulos-Sergio Jimenez
Peter Ceulemans-Thorsten Frings
Frans van Kuyk-Sam van Etten
Kurt Ceulemans-Francis Forton

Cues&Darts/Xtreme-Dekker/APSprundel

Glenn Hofman-Dave Christiani
Ruben Legazpi-Barry van Beers
Javier Palazón-Gerwin Valentijn
Huub Wilkowski-Henk Blauwblomme

Bousema/JBScues-Team Nachtwacht

Jeffrey Jorissen-Ismaïl Yasin
Johan Loncelle-Savas Bulut
Gökhan Salman-Erwin Kivits
Frans van Schaik-Harry van de Ven

J&F Auto/New Jorissen-DKM Tools

Kay de Zwart-Ronny Lindemann
Joey de Kok-Davy van Havere
Therese Klompenhouwer-Roland Uijtdewillegen
Herman van Daalen-Jack Wijnen

Aartsbouw Sprundel-Dallinga.com

Turgay Orak-Jean Paul de Bruijn
Ronny Brants-Steven van Acker
Dirk Weeremans-Peter De Backer
Tom Persyn-Berry Dallinga.

Alle wedstrijden live te zien op Kozoom.

Tekst Frits Bakker
Foto Gerwin Valentijn (speelt tegen Palazón), foto Ton Smilde

 

Driebanden Kozoom League
Volg ons online