DSA Rijen wint Brabantse derby en blijft KNBB Eredivisie Snooker leiden

Final Touch 1 klopt Touch, Westend vloert Amigio.

De Belg Sybren Sokolowski van PlusConsultants DSA Rijen is nog altijd de te kloppen man in de eredivisie, hij heeft nu 18 partijen gespeeld én gewonnen!

 

04 maart 2024

PlusConsultants DSA uit Rijen blijft aan kop in de KNBB Eredivisie Snooker '23/'24 na een 5-4 uitzege bij bekerwinnaar Newdoor DD Veghel. In de zevende ronde op zaterdag 2 maart won Final Touch 1 de broedertwist tegen Final Touch 2 met 5-4. Ook de eeuwige rivalen Amigio en Westend hielden het spannend: 4-5 voor de Zaandammers. Snooker Utrecht verpletterde Vlaardingen met 9-0.

De Belg Sybren Sokolowski van PlusConsultants DSA Rijen is nog altijd de te kloppen man in de eredivisie, hij heeft nu 18 partijen gespeeld én gewonnen. Op Brabants bezoek bij Newdoor DD Veghel haalde hij het tegen zijn landgenoot Alain Vandersteen, voormalig NK-winnaar Joris Maas en Berry Franssen. Aangezien ook de Ier David O'Halloran en de Belg Nick Jansen van Franssen wonnen, was met 5-4 de zesde zege in zeven optredens een feit voor DSA. De ploeg uit Veghel blijft laatste.

 

 

Westend Zaandam klimt naar de tweede plaats na een 5-4 uitoverwinning bij titelverdediger Amigio Maassluis. Shahzeb Kamal bleef namens de gasten knap ongeslagen tegen NK-veelwinnaar René van Rijsbergen, Ameer Baksh en Arya Sohrabi. Aangezien Henk van der Pluym verloor van Baksh, maar wel wist te winnen van Van Rijsbergen en Sohrabi, was de zege een feit voor de Noord-Hollandse formatie, waar de Fries Dennis van der Zee als enige puntloos bleef.

 

 

Final Touch 2 uit Amsterdam, dat lange tijd de eredivisie aanvoerde, vocht een spannende tweestrijd uit met zaalgenoot Final Touch 1, dat een matige seizoensstart kende, maar nu toch aan het langste eind trok. De Brit Steven McGuinness scoorde drie op drie voor Touch 1 door zowel Kendrew Oei, Kevin Oei als landgenoot Dean Mitchell te verslaan. Mischa Marchi versloeg ook Kevin Oei en Mitchell, wat volstond voor de 5-4 winst voor Touch 1, waar Joeri Reisig niet tot winst kwam. Final Touch 2 staat nu derde.

Snooker Utrecht maakte thuis in Vleuten met 9-0 gehakt van Vlaardingen. De jonge rijzende sterren Jasha Kiers en Hugo van Houten bleven ongeslagen tegen de Zuid-Hollandse routiniers Maurice le Duc, Coen Fool en Jerom Meeus. Opvallend en verrassend was het optreden van Pascal van Westerop voor Snooker Utrecht. De winnaar van het NK Koppels 1995 maakte zijn eredivisiedebuut voor de Vleutense ploeg en bleef daarbij eveneens ongeslagen.

De achtste speelronde staat voor zaterdag 9 maart op het programma.
 

7e speelronde KNBB Eredivisie Snooker '23/'24, zaterdag 2 maart
Final Touch 2 (Amsterdam) - Final Touch (Amsterdam) 4-5
Newdoor DD (Veghel) - PlusConsultants DSA (Rijen) 4-5
Amigio (Maassluis) - Westend (Zaandam) 4-5
Snooker Utrecht (Vleuten) - Vlaardingen (Vlaardingen) 9-0
 

Stand KNBB Eredivisie Snooker '23/'24 na 7 van de 14 speelronden
1. PlusConsultants DSA (Rijen) 7-6 (39-24)
2. Westend (Zaandam) 7-5 (41-22)
3. Final Touch 2 (Amsterdam) 7-5 (33-30)
4. Amigio (Maassluis) 7-4 (37-26)
5. Snooker Utrecht (Vleuten) 7-3 (34-29)
6. Final Touch (Amsterdam) 7-3 (28-35)
7. Vlaardingen (Vlaardingen) 7-1 (21-42)
8. Newdoor DD (Veghel) 7-1 (19-44)

 

De stand in de KNBB Eredivisie Snooker wordt dit seizoen niet langer bepaald door het aantal gewonnen individuele partijen, maar door het aantal winstpartijen per team. Je kunt dus beter drie keer winnen met 5-4, dan twee keer met 8-1 maar ook een match met 4-5 verliezen.

 

Tekst: Peter de Brie
Foto Sybren Sokolowski: via Sybren
Foto Shahzeb Kamal ©EBSA

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online