Druk weekend voor Nederlandse teams volgende week

Het Nederlands teambiljarten in driebanden gaat volgend weekend op meerdere plaatsen naar de ontknopingen

31 mei 2019

HOEVEN/ZUNDERT – Het Nederlands teambiljarten in driebanden gaat volgend weekend op meerdere plaatsen naar de ontknopingen. Vrijdagavond en zaterdagavond 7 en 8 juni met de start om 19.00 wordt de finale om het landskampioenschap in de Buffalo League gespeeld. De twee finalisten, L&B Ledermode en STZ Zundert treffen elkaar in een dubbele ontmoeting, vrijdagavond in ’t Tapperijke in Hoeven, zaterdagavond in D’n Hoek in Zundert. De winnaar van die tweekamp mag zich de landskampioen van 2019 noemen. De twee wedstrijden worden live uitgezonden door Kozoom.

Datzelfde weekend worden de Dutch Premium Comfort divisiekampioenschappen gehouden. Daarin wordt beslist wie zich de kampioenen in de divisies onder de eredivisie mogen noemen.

De deelnemende teams in de diverse divisies zijn:

1e divisie: Team Eekhoorn 2 uit Oosterhout en ’s Lands Welvaren 1/AVH Auto’s uit Kwadendamme

2e divisie: De Driehoek/Theobo speelautomaten uit Lichtenvoorde, ’t Hartje van Oosterhout uit Oosterhout

3e divisie: VB 1/Gorissen Furniture uit Gronsveld, Merwehof/Derogee Beveiligingen uit Dordrecht, Artbyte/Van Bruggen uit Capelle aan de IJssel, Van den Berg Biljarts uit Zeeland

4e divisie: BC Goirle 2 uit Goirle, Gasthoeve Adrichem Beverwijk uit Beverwijk, Ossekop 3/Vissenberg Sierteelt uit Zundert en de winnaar van HGL-Keurslager Brouwer uit Urk tegen Ladies First uit Capelle aan den IJssel.

De wedstrijden in de divisies worden in Doetinchem gespeeld en beginnen zaterdag 8 juni en zondag 9 juni om 11.00 uur.

Dit weekend is de finale van de Grand Prix van Rosmalen, waarvoor vandaag, vrijdag, de laatste voorronde-poules worden gespeeld. De eerste acht finalisten zijn en de gemiddeldes van de laatste poules zijn:

Dick Jaspers, 2.400

Raimond Burgman, 1.904

Kay de Zwart, 1.337

Barry van Beers, 1.206

Sam van Etten, 1.187

Therese Klompenhouwer, 1.142

Volkan Cetin, 1.076

Sander Jonen, 1.070

Daar voegen zich vanavond nog 8 finalisten bij, die morgen, zaterdag, in De Hazelaar in Rosmalen in de knock-out fase spelen tot en met de finale.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Barry van Beers

 

 

 

Buffalo League Driebanden KNBB
Volg ons online