Driebanden op hoog niveau in Oosterhout en Rosmalen

Kay de Zwart sterkste in uitstekende NK Excellentklasse; Rudy Gerritsen op hoogste trede in NK Hoofdklasse

09 maart 2020

Nootrd-Brabant was dit weekend het podium voor twee prachtige driebanden evenementen.

In de Eekhoorn, Oosterhout het NK Excellentklasse (voor de nummer 17 t/m 32 van ons land), en in de Hazelaar, Rosmalen het NK Hoofdklasse (de trede direct onder de Excellentklasse).

 

NK DRIEBANDEN EXCELLENTKLASSE:
KAY DE ZWART EXCELLENT

 

 

OOSTERHOUT - De 31-jarige Brabander Kay de Zwart heeft het kampioenschap van Nederland in de Excellentklasse driebanden veroverd. In de finale in Oosterhout versloeg hij Jac van Peer met 40-37 in 27 beurten. Daarmee nam hij de titel over van Volkan Cetin, die dit jaar het Masters kampioenschap speelde. De Zwart behaalde een toernooigemiddelde van liefst 1.395.

Kay de Zwart versloeg in de knock-out fase actereenvolgens Riny Zwiers met 40-36 in 32 en Sam van Etten in de halve finale met 40-17 in 27. Die partij was een van de hoogtepunten van het toernooi met een serie van 14 van de latere kampioen.

In de kwartfinales won Jac van Peer van Tom Beemsterboer (40-26 in 28), Albert Kooistra van Wilco van Wijk (40-25 in 37) en Sam van Etten van Wim van den Berg (40-22 in 36). Jac van Peer kwam in de finale door winst op Albert Kooistra met 40-23 in 36.

 

Alle uitslagen & informatie NK Driebanden Excellentklasse 2020

  

NK DRIEBANDEN HOOFDKLASSE:
RUDY GERRITSEN AAN HET HOOFD

 

 

ROSMALEN - In de Hazelaar waren de moyennes vanzelfsprekend niet zo hoog als in Oosterhout - maar niettemin was het toch genieten.

Rudy Gerritsen werd in Rosmalen kampioen van de hoofdklasse door een overwinning in de finale tegen Ludo Kools: 35-29 in 39.

Het was een uiterst knappe prestatie van Rudy omdat hij dit deed met een toernooigemiddelde van 'slechts' 0.724, significant lager dan de nummer 2 Ludo Kools (0.865), nummer 5 Menno de Vriies (0.933), en zelfs nummer 13 Feed Driessen (0.860).

 

Alle uitslagen & informatie NK Driebanden Hoofdklasse 2020

  

 

Tekst Excellentklasse: Frits Bakker
Foto Excellentklasse Kay: Mark Meijer
Foto Excellentklasse final score: Kay de Zwart
Foto Excellentklasse podium: Bennie Deegens
Tekst Hoofdklasse: KNBB
Foto's Hoofdklasse: Henry Thijssen
Uitslagen: KNBB Sectie Driebanden

 

 

Driebanden NK
Volg ons online