Drie Nederlandse dames op slotdag European Ladies Cup

In libre is Nederlandse finale nog mogelijk; in halve finales driebanden Therese Klompenhouwer enige overgebleven Nederlandse.

Sterk internationaal veld bij European Ladies Cup 2017 in Rosmalen

18 juni 2017

ROSMALEN - Voor de kwartfinales van de Europese Ladies Cup, in de spelsoort driebanden, meldt zich vandaag een internationaal gezelschap. Therese Klompenhouwer (Nederland), Steffi Daske (Duitsland), Estela Cardosa (Spanje) en Jeannette Jensen (Denemarken) bleven zaterdagavond over nadat de eerste knock-out fase in de kwartfinales was gespeeld. De halve finales zijn: Klopenhouwer-Daske, Cardoso-Jensen. De partijen zijn om 12.30 uur.

Op de finaledag komen drie Nederlandse dames in actie: Therese Klompenhouwer in het driebanden, Christel Willemse en Francine van Yperen in het vrij spel.

 

Therese Klompenhouwer was in de kwartfinales de enige die haar partij kon uitspelen. Ze versloeg de Tsjechische Irene Hambalkova met 30-11 in 33 beurten. De andere partijen werden gestopt op het maximale aantal van 40 beurten. Steffi Daske bleef Aysegul Fendi voor (21-20), Estela Cardoso versloeg Jaimie Buelens (24-18) en Jeannette Jensen was de betere van Mirjam Pruim (18-15).

De beste prestatie van de zaterdag kwam op naam van de Belgische Danielle le Bruyn, die al was uitgeschakeld, maar Therese Klompenhouwer in haar laatste poulewedstrijd versloeg met 25-23 in 18 beurten met een slotserie van 11.

 

 

Karolien Matthys (België) en Chritel Willemse (Nederland) eindigden als poulewinnaars in het vrij spel. De Nederlandse met zes punten en 8.78, de Belgische na een prachtige laatste partij in 3 beurten met 13.33 en een maximale serie van 120.

Karolien Matthys speelt in de halve finale tegen de Nederlandse Francine van Yperen, Christel Willemse tegen Heike Hingerl uit Oostenrijk. De partijen zijn om 12.30 uur, en zullen weer worden gespeeld voor een goedgevulde zaal in de Hazelaar.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto's Therese Klompenhouwer, Christel Willemse en publiek Rosmalen ©Paul Brekelmans

Carambole/libre Dames Driebanden
Volg ons online