Drie leiders in Kozoom League starten weekend met winst

Glenn Hofman was de uitblinker van de eerste dag in het dubbele weekend voor de Kozoom League, de Nederlandse eredivisie. De drie koplopers wonnen met 6-2 en vergroten hun voorsprong op de achtervolgers.

04 november 2023

OOSTERHOUT/SLUISKIL – Het waren niet de topspelers uit de World Cup die zaterdagmiddag schitterden in de Nederlandse eredivisie. Nikos Polychronopoulus en Jean Paul de Bruijn en speelden een sterke World Cup in Veghel en stonden allebei op het podium met de winnaar Dick Jaspers en de nummer twee Martin Horn. Dat het geen garantie is voor topvorm, bleek zaterdag in de Kozoom league, waar de Griek werd verslagen door de Belg Ronny Brants en Jean Paul de Bruijn in een wel zeer matig optreden tegen Anno de Kleine. De teamscore kwam er niet door in gevaar. Team Eekhoorn, met Polychronopoulos als kopman, won met 6-2 van Aartsbouw en Dallinga (kopman De Bruijn) zegevierde met 6-2 tegen Team Nachtwacht.

De eerste sessie van zes wedstrijden in een dubbel weekend had geen grote gevolgen voor de drie koplopers. Team Eekhoorn, SIS Schoonmaak en Topbiljart Zundert verspeelden alle drie één partijtje (SIS met Raimond Burgman, Team Eekhoorn met Nikos Polychronopoulos, Topsport Zundert met Francis Forton), maar alle drie grepen ze dus een 6-2 overwinning. Daarmee vergroten de drie koplopers hun voorsprong, omdat drie van de vier achtervolgers twee matchpunten vespeelden en alleen Cues&Darts maar één matchpunt door een remise tegen Team Nachtwacht, dat in de kelder van de eredivisie net als DKM Tools een tweede punt haalde. Dallinga verliet die laatste twee plaatsen door een overwinning tegen Burgmans Biljarts.

Het was niet direct de zaterdag waarop spelers uit verre landen hoog scoorden. Nikos Polychronopoulos, zoals al gemeld, kon het niet redden tegen Ronny Brants, Berkay Karakurt liep op een knock-out van Glenn Hofman en Pierre Soumagne werd verslagen door Harrie van de Ven. Alleen Birol Uymaz won op één puntje van Dave Christiani, omdat de Nederlander niet 2, maar 1 keer scoorde in de nabeurt.

 

 

Glenn Hofman (Cues&Darts) speelde een formidabele partij tegen Berkay Karakurt, leidde heel de wedstrijd en eindigde soeverein met 40-21 in 16, de beste wedstrijd van deze speeldag: 2.500 gemiddeld. Met deze vorm is het spijtig dat de Hagenaar nog niet afreist naar de World Cup in Seoul. Volgend jaar is hij van plan wel weer alle World Cups te spelen.

Eddy Merckx, na zijn verliespartij vrijdagavond tegen Roland Forthomme in België, liep met series van 10 en 9 ver weg van Jeffrey Jorissen, maar liet in een mindere fase de kopman van Bousema terugkomen tot 40-35 in 23. Jean van Erp (tegen Johan Loncelle 40-28 in 20) en Raymund Swertz (tegen Frans van Schaik 40-29 in 33) sleepten de winst voor SIS Schoonmaak binnen. Alleen Gökhan Salman won van Raimond Burgman met 40-33 in 28.

Peter Ceulemans, Frans van Kuyk en Jerry Hermans waren winnaars voor Team Eekhoorn in de uitwedstrijd tegen Aartsbouw. Ronny Brants ontpopte zich tot held van het nthuispubliek door een prachtige overwinning op Nikos Polychronopoulos.

STZ Zundert, het derde team bovenaan de ranglijst, won de uitwedstrijd in Den Haag tegen J&F Auto’s met kunst en vliegwerk. Sam van Etten haalde uiteindelijk de maximale score (6-2) binnen, omdat hij in de eindsprint over Joey de Kok ging, die op 40-37 in 45 de nabeurt miste. Therese Klompenhouwer was al in 7 beurten op de helft van de partij en won tenslotte van Francis Forton met 40-20 in 28 beurten.

DKM Tools haalde de 4-4 tegen Dekker/AP dankzij Birol Uymaz, die Dave Christiani net voor kon blijven (40-39 in 26). Barry van Beers speelde voor Dekker een prima partij tegen een bijna net zo sterke Roland Uijtdewillegen: 40-37 in 19. Jack Wijnen won voor DKM van Gerwin Valentijn met 40-20 in 27.

Twee andere sterke winnaars op deze dag waren de Belgen Jef Philipoom en Steven van Acker, die de 40 caramboles vol maakten in 20 beurten. Steven van Acker was een riante winnaar tegen Bart Ceulemans, Jef Philipoom zelfs tegen Erwin Kivits met 40-11.

 

Wedstrijden voor zondag:

St. Topbiljart Zundert-Team Eekhoorn

Sergio Jimenez-Nikos Polychronopoulos

Thorsten Frings-Peter Ceulemans

Francis Forton-Frans van Kuyk

Rik van Beers-Kurt Ceulemans

SIS Schoonmaak-Burgmans Biljarts

Jean van Erp-Anno de Kleine

Raimond Burgman-Bart Ceulemans

Raymund Swertz-Marco Janssen

Martien van der Spoel-Johan Roijers

Dekker/AP-Cues&Darts

Dave Christiani-Glenn Hofman

Barry van Beers-Jef Philipoom

Gerwin Valentijn-Pierre Soumagne

Henk Blauwblomme-Huub Wilkowski

Dallinga.com-Aartsbouw Sprundel

Jean Paul de Bruijn-Ronny Brants

Steven van Acker-Dirk Weeremans

Peter De Baker-Tom Persyn

Berry Dallinga-Ad Broeders

DKM Tools-J&F Auto’s

Birol Uymaz-Murat Gökmen

Davy van Havere-Kay de Zwart

Roland Uijtdewillegen-Therese Klompenhouwer

Jack Wijnen-Herman van Daalen

Team Nachtwacht-Bousema Lochem

Berkay Karakurt-Jeffrey Jorissen

Erwin Kivits-Johan Loncelle

Harrie van de Ven-Gökan Salman

Frank Martens-Frans van Schaik

 

Alle wedstrijden live op Kozoom.

 

Tekst: Frits Bakker.
Foto Glenn Hofman (Ton Smilde)

 

Driebanden Etten, Sam van Hofman, Glenn
Volg ons online