Drie koplopers haken af bij SIS Schoonmaak

Zundert is de derde koploper die een misstap maakt na Ledermode en Prinsen op zaterdag: Team Eekhoorn lanceert zichzelf in derby

01 oktober 2018

OOSTERHOUT - Het werd uiteindelijk het weekend van de misstappen en van de wederopstanding. Zaterdag al sneuvelden twee van de vier koplopers in de eredivisie, zondag ging ook Zundert op de pijnbank in De Eekhoorn. De conclusie is: alleen SIS Schoonmaak heeft zich kunnen handhaven en gaat alleen aan kop als ongeslagen aanvoerder van de ranglijst.

De Oosterhouters van De Eekhoorn toonden zondagmiddag een ongekende veerkracht. Jerry Hermans knokte van 37-23 achter tegen Barry van Beers, die een serie van 16 maakte. De wedstrijd draaide uit op een remise, 40-40 in 28. Kurt Ceulemans verrichtte tegen Peter Ceulemans ook zo'n kunststukje: 21-5 achter en op de eindstreep toch nog als winnaar afgevlagd. Daardoor werd het 7-1 voor Team Eekhoorn en zakte Zundert voorlopig naar het middenveld van de eredivisie.

Frans van Kuyk troefde ook nog eens Roland Forthomme af en Kenny Miatton hield Rik van Beers met één punt achter zich, waardoor er na afloop in De Eekhoorn een mooie 7-1 overwinning op het scorebord stond. De slechte start van de campingploeg is er nog niet mee uitgevaagd, maar de revanche was prachtig, de vreugde om de overwinning tot in Zundert te horen.

De andere wedstrijd die nog op de rol stond, tussen Burgmans Biljarts en Hartje/Van Wanrooy eindigde in een remise. Opvallend was vooral de winst van Marco Janssen op Savas Bulut, 40-33 in 27 beurten. Het Janssen-festival werd compleet gemaakt door Maarten, die won van Ad Broeders met 40-36 in 47. Davy van Havere en Frank Martens tekenden voor de remise namens 't Hartje.

Driebanden
Volg ons online