Drie finale in laatste weekends van de eredivisie

Op drie wedstrijden van het einde in de Buffalo league wordt nog gestreden om drie van de vier plaatsen in de play-offs. Alleen SIS Schoonmaak is al zeker van de eerste plaats. Zondag wordt de 20e speelronde afgewerkt.

06 april 2019

DEN HAAG/HAARLO/LOCHEM - De laatste fase van de eredivisie driebanden, de Buffalo league, gaat zondag in met de 20e ronde, waarin vooral veel spanning is te verwachten bij de wedstrijden SIS Schoonmaak-L&B Ledermode en Bousema Lochem-STZ Zundert. Met nog drie wedstrijden te gaan, wordt nu beslist over de posities 2, 3 en 4 op de ranglijst. SIS Schoonmaak heeft zich al definitief geplaatst voor de play-offs. Ronny Hazenwinkel van Bousema: ,,Wij mogen niet verliezen, het wordt een vierpuntenwedstrijd.''

In de top van de ranglijst heeft SIS Schoonmaak 34 punten, STZ Zundert 27, L&B Ledermode en Bousema Lochem 26 en kijken HCR Prinsen en Dallinga op 23 punten toe om te profiteren van misstappen van de top vier. Het laatste weekend zal die spanning nog worden verhoogd. Bousema Lochem heeft na de thuiswedstrijd van zondag tegen Zundert in de laatste twee ronden het zwaarste programma met een thuiswedstrijd tegen SIS en een uitwedstrijd tegen L&B, dat een grote sponsor kwijtraakt en onder meer Eddy Merckx, Dave Christiani, Peter De Backer en Gerwin Valentijn ziet vertrekken.

Zundert reist in het laatste weekend nog naar Prinsen en speelt thuis tegen 't Hartje, L&B speelt nog uit tegen 't Hartje en thuis tegen Bousema, Prinsen thuis tegen Zundert en uit tegen SIS, Dallinga uit tegen Burgmans en uit tegen A1 Biljarts.

Onderaan heeft Aardexpress nog een kansje om te ontsnappen, maar dan moet het A1 Biljarts nog inhalen dat vier punten meer heeft.

Twintigste speelronde, zondag:

SIS Schoonmaak-L&B Ledermode
Hofman-Merckx
Van Erp-Christiani
Burgman-De Backer
Jorissen-Tijssens

HCR Prinsen-'t Hartje Van Wanrooy
Leppens-Van der Ven
De Kleine-Van Havere
Pijl-Martens
Swertz-Van Cromvoirt

Bousema Lochem-STZ Zundert
Loncelle-Forthomme
Salman-Ceulemans
De Jaeger-B. Van Beers
Van Schaik-R. Van Beers

't Ivoor-A1 Biljarts
Wilkowski-Uymaz
Van Peer-Van der Spoel
Roofthooft-De Zwart
Berkelmans-Wienk

Team Eekhoorn-Dallinga.com
Van Kuyk-De Bruijn
Ceulemans-Van Acker
Hermans-De Kok
Miatton-Dallinga

Burgmans Biljarts-Aardexpress
Marco Janssen-Lindemann
Klompenhouwer-De Laet
Van Manen-Bruijstens
Roijers-Wijnen.

Tekst: Frits Bakker

Foto Joey de Kok

 

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online