Door Covid-19 Overleden

Herdenkingspagina aan coronavirus overleden biljarters

17 april 2020

Corona heeft Nederland in de greep gekregen, en met grote gevolgen. Zeer veel besmettingen, en helaas ook veel overledenen, waaronder erg veel ouderen. Ouderen die een relatief groot aandeel vormen van biljarten in Nederland.

De vrees was dan ook dat het biljarten de dans niet zou kunnen ontspringen - en helaas bleek deze vrees al snel juist.

In dit artikel herdenken wij de biljarters die ons door het coronavirus zijn ontvallen.

 

 

Stany Imbert

31 maart 1952 - 31 maart 2020

 

Via Jac Doggen kregen we het bericht binnen van het overlijden van Stany Imbert, die bekend stond om zijn inzet voor mensen met een beperking, en die bij meerdere verenigingen speelde.

 

 

Doggen: "De heer Stany Imbert, bnr 180208 van biljart vereniging MFC de Biezen (23331) gevestigd Schoolstraat te Putte NBr. was overleden tengevolge van corona. Stany had weliswaar de Belgische nationaliteit maar speelde in team 1 en 2 van MFC de Biezen in Nederlandse competitie B1."

Patrik Mintjens: Helaas, ook in de biljartwereld heeft het coronavirus toegeslagen. Stany was de toonaangevende persoon van BC de Vluchtheuvel en stond steeds ten dienste van al zijn mensen met een beperking. Hij is overleden op zijn verjaardag, en is 68 jaar geworden."

 

+++

 

Harry Jogchems

18 augustus 1950 – 29 maart 2020

 

Via Marcel Hopmans ontvingen wij het bericht over Harry Jogchems, die op 29 maart 2020 op 69-jarige leeftijd in Bergen op Zoom is overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Hopmans: “Harry was een sportieve, vriendelijke, enthousiaste en technisch begaafde biljartspeler. Niet iemand van naam en faam maar wel een liefhebber bij uitstek met veel biljartvrienden in de regio. Zijn biljartvrienden zullen hem enorm missen.”

 

 

Hopmans: “Deze foto zegt alles. Keu en biljartballen op de kist. Ik vind het een indrukwekkende foto. Geveld door Corona. Biljarten was alles voor Harry, zoals je ziet.”

 

+++

 

Jan Kanters

14 oktober 1935 – 30 maart 2020

 

Hij was de drijvende kracht achter het topteam van Zutex, kind aan huis in het biljartcafé van Jan Arnouts in Etten-Leur en won met zijn jongens onder meer de Europacup, werd twee keer Nederlands kampioen en won de Nederlandse beker. Deze week is Jan Kanters, 84 jaar, overleden aan het Corona virus. Jan Arnouts: ,,Een fantastisch mens is van ons heengegaan.''

Het was het indrukwekkende begin van dit artikel van Frits Bakker over Jan. En op Biljarten Actueel Nederland schreef Bert van Manen dit prachtige eerbetoon:

 

 

Op maandag 30 maart is de biljartsport opnieuw een prominent lid ontvallen: Jan Kanters uit Etten-Leur is op 84-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Hij liep het coronavirus op, en zijn lichaam kon daarvan niet herstellen.

Jan Kanters was een bekend en graag gezien gezicht in de Nederlandse biljartzalen. Met zijn rijzige gestalte en markante kop was hij snel herkenbaar, en zijn innemende lach was nooit ver weg. Hij was lange tijd lid van biljartvereniging EBC in Etten-Leur, later van BV de Laan in Zevenbergen.

Jan was een verdienstelijk librist en kadrist, maar menigeen zal hem met name kennen als de teamleider van het eredivisieteam Zutex, waarvoor hij zich veertien jaar lang inzette. In 1992 en 1993 mocht hij, samen met de spelers van Bracht, van Kuijk, Arnouts en Valentijn de beker behorend bij de landstitel omhooghouden. Ook de Coupe d’Europe in 1993 en de bekerfinale in 1997 waren hoogtepunten in zijn loopbaan als teamleider.

Jan Kanters was een echte cijferaar: met zijn vriend Piet Schets bracht hij 32 seizoenen eredivisie in kaart, zodat die uitslagen niet verloren zouden gaan. Biljarten kijken, zowel driebanden als de klassieke disciplines, verveelde hem nooit.

De crematie is in besloten kring. Rust in vrede, Jan.

 

+++

 

Simon van Steenbergen

14 augustus 1945 - 25 maart 2020

 

Via Theo van Beekveld kwam bij ons het bericht binnen dat Simon van Steenbergen uit Heeswijk-Dinther op 25 maart 2020 is overleden aan het coronavirus.

De Siem is 74 jaar geworden. Zijn afscheid heeft op 30 maart om begrijpelijke redenen in besloten kring plaatsgevonden; deze was te volgen via een livestream.
 

 

 

Deze pagina wordt continu bijgewerkt. Informatie voor deze pagina over biljarters met corona kan worden gestuurd naar info@knbb.nl.

Coronavirus Eerbetoon Overlijden
Volg ons online