Doe mee aan het NK Pool Jeugd 2020!

Ook als je nog nooit hebt meegedaan!

 

23 februari 2020

 

Het NK Pool Jeugd was vorig jaar een groot succes! Fijne sfeer tussen de spelers, prachtige kampioenen, een mooie locatie. Het kon eigenlijk niet beter!

 


 

Gezocht: jonge poolliefhebbers

Nou ja… het kan wel beter – veel beter zelfs! We willen namelijk dat er dit jaar ook veel nieuwe poolspelers gaan meedoen.

Dus niet alleen de gezichten die we al kennen, maar juist: jou, iemand die poolen wel leuk vindt maar die nog nooit aan een officieel toernooi heeft mee gedaan

Ben jij een jonge speler die wel eens pool speelt? En vind je het leuk om ook eens je krachten te meten met de beste poolspelers van het land? Dat kan!

 


 

Hoe kan ik meedoen?

Het NK Pool 2020 Jeugd wordt gespeeld tijdens de meivakantie, van 28 april t/m 1 mei. De locatie is net als vorig jaar Poolcentrum 4 Friends (Tilburg).

De inschrijving is vanaf nu geopend. Op deze pagina vind je ook het NK-protocol met alle benodigde informatie.

Er is dit jaar een volledig open inschrijving. Het NK Pool Jeugd 2020 is open voor pupillen, voor junioren of voor meisjes. Toernooien duren altijd maximaal één dag.

Vind je het best eng om je zomaar in te schrijven (omdat je niemand kent, of bang bent dat je misschien ‘te slecht’ zou zijn)? Wil je liever eerst contact met iemand van ons om te kijken of het wat voor je is? Kinderen of hun ouders kunnen dan direct contact opnemen via de KNBB Sectie Pool Facebook-pagina of via de KNBB Sectie Pool Helpdesk.

 

 

KNBB-directeur Willem La Riviere, drijvende kracht achter het succesvolle project SmartPool dat poolbiljart naar de scholen heeft gebracht, en als bewezen effect heeft dat het de wiskundelessen voor brugklasleerlingen leuker en begrijpelijker heeft gemaakt: "We hopen dat er dit jaar bij het NK Jeugd voor het eerst een aantal SmartPoolers zullen gaan meedoen; we zullen de uitnodiging hiertoe sturen naar de deelnemende scholen."

 

"We hopen dat er dit jaar bij het NK Jeugd voor het eerst een aantal SmartPoolers zullen gaan meedoen; we zullen de uitnodiging hiertoe sturen naar de deelnemende scholen"

 

Arno Hartman van KNBB Sectie Pool: "Het zou mooi zijn als we dit jaar buiten onze vaste deelnemers ook gezichten gaan zien die we nog nooit hebben gezien. Dat zou dan een bewijs zijn van de ontwikkeling die we, mede ook door het SmartPool project, al een tijdje zien: dat steeds meer jongeren poolen te gek vinden."

 

"Zou een bewijs zijn van de ontwikkeling die we, mede ook door het SmartPool project, al een tijdje zien: dat steeds meer jongeren poolen te gek vinden"

 

 

Meer info over het NK Pool Jeugd op: https://www.poolbiljarten.nl/prestatiesport/nederlands-kampioenschap/nk-...

 

Hopelijk, tot snel – en alvast heel veel succes!

Het team van KNBB Sectie Pool

 

Tekst: KNBB/KNBB Sectie Pool
Poster/banner: KNBB Sectie Pool, met foto's EPBF/Melissa Kuys Rademakers/Rob Kleinjans
Foto's NK Pool Jeugd 2019: Melissa Kuys-Rademakers

Jeugd/Junioren NK Poolbiljart
Volg ons online