DKM Tools League nadert play-offs met keur aan topspelers

Koploper SIS Schoonmaak speelt dit weekend een dubbel programma in de eredivisie driebanden, de DKM Tools League. Zondag spelen alle teams een volle 19e speelronde.

23 april 2022

De liefhebbers van topdriebanden in de Nederlandse eredivisie worden dit weekend weer getrakteerd op een attractieve speelronde. De climax van de reguliere competitie nadert met rasse schreden: de meeste van de 11 teams hebben nog vier wedstrijden te spelen. SIS Schoonmaak, de riante koploper, start het weekend vandaag (zaterdag 23 april) zelfs al met een inhaalpartij tegen Bousema, een geduchte concurrent voor de komende play-offs. Daarna volgt zondag een compleet programma, waarin in de Nederlandse speelzalen weer vele topspelers zijn te bewonderen.

 

 

Zo speelt Eddy Merckx twee keer, op zaterdag en zondag, als kopman bij SIS Schoonmaak, Tayfun Tasdemir, Murat Naci Coklu, Roland Forthomme, Peter De Backer, Peter Ceulemans en Johan Loncelle zijn andere buitenlandse publiek trekkers en uit Nederland komen behalve Dick Jaspers alle topspelers uit de Masters en de Grand Prix toernooien aan de acquit, onder andere ook met Jean Paul de Bruijn en Huub Wilkowski, de twee finalisten uit de laatste Grand Prix, Glenn Hofman, voor een korte tussenstop terug uit Korea, Raimond Burgman, Jeffrey Jorissen, Therese Klompenhouwer, Gerwin Valentijn, Dave Christiani, Raymund Swertz,  Frans van Kuyk en Joey de Kok, om maar eens wat van de coryfeeën te noemen.

Bij SIS Schoonmaak wordt de arena opgepoetst voor de apotheose van het seizoen. Twee thuiswedstrijden zullen vandaag en morgen de echte biljartfans uit de streek inspireren om op zaterdag tegen Bousema bijvoorbeeld Eddy Merckx te zien spelen tegen Murat Naci Coklu, Jean van Erp tegen Stefan Galla, Raimond Burgman tegen Anno de Kleine en Raymund Swertz tegen Frans van Schaik. En op zondag tegen Team Eekhoorn de Belg Eddy Merckx tegen de Nederlander Frans van Kuyk, de Belgen Peter Ceulemans en Kurt Ceulemans tegen Jean van Erp en Raimond Burgman en Raymund Swertz tegen Jerry Hermans.

Het weekend voor de Masters (26 tot en met 30 april in Berlicum) wordt ook gezien als een mooie test voor de Nederlanders die op de Masters willen schitteren. Voor de liefhebbers ook alvast wat andere belangrijke data:

Van 6 tot en met 12 juni de bekerfinale, ook in het Beneluxtheater in Berlicum. Direct aansluitend volgt dan het Europees kamplioenschap individueel in het biljartcentrum van die weken: het Beneluxtheater.

Maar eerst wordt dit weekend de aanzet gegeven tot het slot van de eredivisie, de DKM Tools league. Met de dubbel voor SIS Schoonmaak, de wedstrijden die belangrijk zijn voor plaatsing in de play-offs en de strijd in de onderste regionen.

X SIS Schoonmaak leidt de ranking met 33 punten uit 17 wedstrijden en een teamgemiddelde van 1.526.

X Bousema Lochem heeft de inhaalpartij tegen SIS Schoonmaak te spelen en heeft 23 punten uit 17.

X Cues&Darts/Xtreme en Team Eekhoorn staan gelijk in punten met 23 uit 18, Cues&Darts met 1.284 gemiddeld, Team Eekhoorn met 1.256.

X dallinga.com en J&F Auto’s voeren de middenmoot aan met 18 en 17 punten uit 18 wedstrijden

X De nummer laatst is DKM Tools met 9 uit 18, daar net boven staat Aartsbouw Sprundel met 10 uit 18

X Nog binnen het bereik van de twee laatst geplaatste teams staan Dekker Keukens en ’t Hartje van Oosterhout met 13 uit 18.

 

De wedstrijden en opstellingen voor dit weekend:

Zaterdag, inhaalwedstrijd,

SIS Schoonmaak-Bousema Lochem

Eddy Merckx-Murat Naci Coklu

Jean van Erp-Stefan Galla

Raimond Burgman-Anno de Kleine

Raymund Swertz-Frans van Schaik

Zondag:

SIS Schoonmaak-Team Eekhoorn

Eddy Merckx-Frans van Kuyk

Jean van Erp-Peter Ceulemans

Raimond Burgman-Kurt Ceulemans

Raymund Swertz-Jerry Hermans

Dekker Keukens-A1 DPC/de Kuul

Tayfun Tasdemir-Dave Christiani

Ad Koorevaar-Jelle Pijl

Gerwin Valentijn-Rudy de Laet

Henk Blauwblomme-Kay de Zwart

J&F Auto’s/Den Haag-Dallinga.com

Jeffrey Jorissen-Jean Paul de Bruijn

Garry van Beers-Peter De Backer

Jos Bongers-Steven van Acker

Therese Klompenhouwer-Berry Dallinga

Cues&Darts-Aartsbouw Sprundel

Pierre Soumagne-Dirk Weeremans

Jack van Peer-Ronny Brants

Wesley de Jaeger-Christian Rudolph

Huub Wilkowski-Ludo Kools

DKM Tools-Bousema Lochem

Roland Uijtdewillegen-Murat Naci Coklu

Jack Wijnen-Johan Loncelle

Joey de Kok-Stefan Galla

Eddy Willems-Anno de Kleine

’T Hartje van Oosterhout-STZ Zundert

Glenn Hofman-Roland Forthomme

Davy van Havere-Thorsten Frings

Harrie van de Ven-Francis Forton

Frank Martens-Sam van Etten

Tekst: Frits Bakker
Foto Eddy Merckx ©Ton Smilde

 

 

 

 

 

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online