Divisieteams strijden om nationale titels

Zaterdag en zondag in De Veemarkt in Doetinchem: SIS Schoonmaak-HCR Prinsen om de titel in de Buffalo league, andere divisies spelen ook om kampioenschap

20 juni 2018

DOETINCHEM – De spotlights zijn dit weekend met name voor de teams van SIS Schoonmaak en HCR Prinsen in de finale om de landstitel in de Buffalo League. Maar verder staan de zaterdag en zondag in De Veemarkt in Doetinchem in het teken van de kampioenschappen in de andere divisies. behalve op het hoogste niveau in het driebanden voor teams, komen ook de hoogst geëindigde teams in actie in de eerste, tweede, derde en vierde divisie.

De botsing tussen het Haagse SIS, als hoogste geëindigd in de eredivisie, en de Haarloërs van Dinand Prinsen is de blikvanger over twee dagen. Het gaat om de titel waarvoor beide teams een heel seizoen in een hard gevecht zijn gewikkeld. De Hagenaars met Glenn Hofman, Jean van Erp, Raimond Burgman en Jeffrey Jorissen (het vaste team) eindigden als koploper na de reguliere competitie. HCR Prinsen moest eerst nog een tweekamp uitvechten met Team Eekhoorn om zich zaterdag en zondag als tegenstander van SIS te kunnen melden. De opstelling is dezelfde als in de halve finales: Dick Jaspers, Eddy Leppens, Anno de Kleine en Jelle Pijl.

Het kampioenschap in de eerste divisie wordt betwist in één wedstrijd tussen de teams van Aardexpress en Burgmans Biljarts. Die wedstrijd tussen de twee nummers één van de divisies wordt zondag om 12.00 (spelers 3 en 4) en om 16.30 (spelers 1 en 2) gespeeld. De vermoedelijke opstelling voor Aardexpress is met Lindemann, Van de Ven, De Laat en Hermse en van Burgmans met Bart Ceulemans, Roijers, Van Manen en Maarten Jansen. De kopman van Burgmans, Marco Janssen, is verhinderd.

De twee teams die strijden om de titel in de tweede divisie hebben al play-offs gespeeld en treffen elkaar nu in de finale. Treva uit Goes staat tegenover DPC uit Apeldoorn. Voor Treva spelen Vasseur, Zwakenberg, Pelders en Peeters, voor DPC komen in actie Dirks, Van Silfhout, Gerrits en Spilleman.

Het volledige programma voor zaterdag en zondag:

Zaterdag:

4e divisie:

11.00:

Peter Smits uit Afferden tegen Grolleman uit Biddinghuizen

Treva 2 uit Goes tegen Thekes 4 uit Herpen

3e divisie:

13.00:

Hertog Jan uit Marienberg tegen BV Jorissen 2000 3 uit Den Haag

’s Lands Welvaren 2 uit Kwadendamme tegen Sportprijzenkampioen uit Heerhugowaard

15.30:

4e divisie:

Tweede deel Smits-Grolleman en Treva 2-Thekes 4.

17.30:

3e divisie:

Tweede deel Hertog Jan-Jorissen en ’s Lands Welvaren-Sportprijzenkampioen

19.30: SIS SCHOONMAAK-HCR PRINSEN

 

Zondag:

10.00:

4e divisie en 3e divisie:

Winnaars halve finale (spelers 3 en 4)

12.00:

Eerste divisie: Aardexpress Uden-Burgmans Biljarts (spelers 3 en 4)

Tweede divisie: Treva-DPC (spelers 3 en 4)

14.00:

4e divisie:

Finale tussen de winnaars van de halve finales (spelers 1 en 2)

Winnaars halve finales derde divisie

16.30:

Tweede divisie: Treva-DPC (spelers 1 en 2)

Eerste divisie: Aardexpress-Burgmans (spelers 1 en 2)

18.30:

Tweede wedstrijd:

SIS SCHOONMAAK-HCR PRINSEN.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Team Burgmans Biljarts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online