Dick Jaspers soeverein aan kop in Korea

Nederlandse nummer één van de wereld heeft zich geplaatst voor de volgende ronde met de laatste acht van de World 3Cushion Grand Prix in Korea. Twee overwinningen vandaag in Poule A tegen Quyet Chien Tran en Semih Sayginer, met een topserie van 19, brachten Jaspers zo ongenaakbaar aan kop, dat hij al zeker is van een positie bij de beste vier. De beste acht gaan na deze tweede selectieronde spelen voor de hoofdprijs van 73.000 euro.

12 juli 2021

WONJU – Dick Jaspers is na overwinningen op de Vietnamees Tran en de Turk Semih Sayginer in de partijen van vandaag in de World 3-Cushion Grand Prix al zeker van een plaats in de laatste finaleronde met acht spelers. De Nederlander is na vijf partijen ongeslagen en speelt alleen nog tegen Eddy Merckx (morgen, dinsdag) en Tayfun Tasdemir (woensdag).  Zijn positie in de tweede ronde van het toernooi is onaantastbaar. De Nederlander schitterde vandaag tegen Sayginer weer met een serie van 19, na de 20 die hij eerder in het toernooi maakte.

Van de twee poules in de Grand Prix blijven acht spelers (de beste vier uit elke poule) over die om de hoofdprijs van 73.000 euro gaan spelen. Torbjörn Blomdahl is de koploper in de andere poule voor Murat Naci Coklu. Dick Jaspers leidt voor Semih Sayginer. Eddy Merckx staat voorlopig nog in de tweede helft van de ranglijst, maar kan zich door een goed slot nog verder opwerken.

Jaspers won vandaag eerst van Quyet Chien Tran met 2-0 (22-6 in 8, 22-6 in 6, 3.142 gemiddeld, serie van 10). Daarna werd de partij tussen de nummers één en twee van Poule A gespeeld. Jaspers werd in de eerste set verslagen door Sayginer met 15-11 in 7 beurten. Hij won daarna de tweede set met 24-8 in 5 (dankzij de serie van 19) en overklaste Sayginer in de derde set met 17-1 in 6 beurten.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Dick Jaspers (Five&Six)

 

 

 

 

Driebanden Grand Prix Internationaal
Volg ons online