Deelname Dick Jaspers aan KNBB Jumbo Masters onzeker

Nummer één van de wereld positief getest op corona

23 april 2021

De deelname van nummer één van de wereld Dick Jaspers aan de KNBB Jumbo Masters 2021 is onzeker. Jaspers is in een eerste test positief getest op corona. Deze middag vindt een tweede test plaats. Is die ook positief, dan zal de titelverdediger niet meedoen.

Een klap voor de organisatie van dit coronaproof event, dat vanwege corona wordt gespeeld zonder publiek, en dat grootser dan ooit zal worden uitgezonden op tv (Ziggo Sport) en online (Kozoom en via livestream www.knbb.nl/live).

Maar tegelijkertijd is het ook een bewijs hoe coronaproof dit evenement is, dat protocollen strikt worden gevolgd zonder aanziens des persoons, en dat gezondheid van de spelers altijd boven alles gaat.

 

 

Het eventuele niet meedoen van Jaspers zou ook het einde betekenen van de ‘poule des doods’ Poule A, met naast Jaspers ook Raimond Burgman, Harrie van de Ven en Frans van Schaik. De plek van Jaspers zou dan worden ingenomen door de hoogst geplaatste reserve, waarbij de planning van alle partijen en poules verder ongewijzigd blijft.

De eerste reserves Volkan Cetin en Therese Klompenhouwer zijn inmiddels ingelicht over de mogelijke afwezigheid van Jaspers.

 

 

Tekst: KNBB
Archieffoto's KNBB Jumbo Masters: Ton Smilde

Coronavirus Jaspers, Dick NK Masters Driebanden
Volg ons online