De Windhoek loot landskampioen

Dolgelukkig met loting tegen landskampioen L&B Ledermode in toernooi om KNBB-beker

Een bijdrage van Regio-Reporter Utrecht, Ted Vermeulen

21 oktober 2017

Alsof Elinkwijk in het toernooi om de KNVB-beker in een thuiswedstrijd landskampioen Feijenoord had geloot, zo gelukkig waren de biljarters van biljartvereniging De Windhoek met de loting tegen landskampioen L & B Ledermode in het toernooi om de KNBB-beker. De Windhoekers belandden in de derde ronde, door zowel in de eerste als in de tweede ronde een “bye“ uit de hoge hoed te laten toveren. Niet alleen sportief een geweldige ervaring voor de driebanders van De Windhoek, maar het duel is ook enigszins beladen. Hoe zo beladen ? Het team van L&B Ledermode speelde afgelopen seizoen in Maarssen onder de naam Eureka Billard, maar vertrok al na één seizoen naar het Brabantse Hoeven en speelt thans onder de naam L&B Ledermode in de eredivisie van de KNBB. Maar daarvòòr speelde het team van teamchef Hans van der Wurf uit De Meern liefst 10 jaar lang haar thuiswedstrijden in De Windhoek, maar vertrok na verschil van mening in 2016 naar 't Schuurtje in Maarssen.

Het team van De Windhoek speelt in de vierde divisie en staat na vier wedstrijden op de vierde plaats met vijf matchpunten uit vijf wedstrijden. Het team dat bestaat uit good-old Nico Broekhuizen, Theo van Uum, Ron Dix Sr., Peter Dix en Ron Dix Jr. als reserve, is gebrand om een resultaat neer te zetten. Ron Dix Sr. : ,, Natuurlijk is Hoeven sterk favoriet, maar biljartballen kunnen heel raar rollen. Bovendien is biljarten een sport van pure concentratie en dat kon bij de tegenpartij wel eens wat minder zijn, die avond “. Dix doelt hiermee op een kans van onderschatting door de tegenpartij. Bovendien worden bekerwedstrijden in setjes van 15 caramboles ( best of three) gespeeld en dan zijn verrassingen nooit uitgesloten. ,, We doen in ieder geval ons stinkende best doen en verwachten heel veel publiek “, aldus Dix Sr.

De regerend landskampioen presteert tot nu toe matig in de eredivisie. Het staat na vijf speelronden op de negende plaats met slechts drie punten. Het team van Hoeven treedt aan zonder Eddy Merckx, de Belg heeft Wereldbeker verplichtingen, maar is met Dave Christiani, Gerwin Valentijn, John Tijssens en Henk Habraken toch ijzersterk vertegenwoordigd.

 

 

De onderlinge partijen zijn als volgt: Nico Broekhuizen tegen Dave Christiani, Theo van Uum tegen Gerwin Valentijn, Ron Dix Sr.  tegen John Tijssens en Peter Dix tegen Henk Habraken.

De wedstrijd wordt op vrijdag 27 oktober gespeeld in biljartcentrum De Windhoek aan de Laan van Nieuw Guinea 39 te Utrecht. Aanvang 19.00 uur.

Tekst: Ted Vermeulen
Foto ©De Windhoek . Voorste rij van links naar rechts, Peter Dix, Ron Dix

Driebanden Lokaal/regionaal
Volg ons online