De Mosconi Cup Dag 2: Europa trekt het weer gelijk

Na een intense dag vol met publieksfavorieten is de stand weer in evenwicht: 4-4

02 december 2022

 

DAG 2 - MATCH 4: HET STAAT WEER GELIJK

Francisco Sanchez Ruiz tegen Skyler Woodward begint mooi, met degelijk tactisch spel van beide spelers. Zie ogen solide, totdat Woodward een foute inschatting maakt met een riskante lange bank shot. Hij mist en Sanchez Ruiz pakt het eerste punt.

Opnieuw door tactisch spel en de eerste open kans ook daadwerkelijk te pakken - een riskante lange trekstoot op de eenbal - komt Sanchez Ruiz op 2-0 voorsprong. Hij oogt goed als ‘rookie’. ‘Calm and collected’.

Door een ‘fluke’, een misser die uiteindelijk toch in een pocket verdwijnt, weet Woodward zijn eerste punt te scoren. Het staat 2-1 voor Sanchez Ruiz.

Woodward breakt en speelt de tafel leeg. Hij zweept zelfs het publiek op voor het potten van de negen. Het staat 2-2 gelijk. De zaal staat op zijn kop, alsof USA de cup heeft gewonnen.

Het is weer kop of munt.

Sanchez Ruiz schiet zichzelf in de problemen, waardoor hij genoodzaakt een jump shot moet spelen en mist. Woodward straft af en het dak gaat er nogmaals af. 3-2 voor Woodward. De eerste scheur in het spel van Sanchez Ruiz. Nogmaals, Mosconi dwingt fouten af.

Woodward schiet zichzelf naar de ‘hill’: 4-2. Het dak gaat er voor de derde keer af. De Amerikaanse fans scanderen: “MVP… MVP… MVP!”

En toen werd de match onderbroken door een technische storing bij Sky Sports, geen verbinding om live uit te zenden.

Het spel wordt hervat. Woodward breakt en speelt de tafel leeg voor de winst, maar niet alleen dat: hij redt de dag voor USA.

USA 4-4 EUROPA!

 

De laatste wedstrijd van de dag is geschrapt door de technische storing ten aanzien van de verbinding voor de live uitzending. die voortduurt. We gaan morgen met een schone lei verder.

 

 

 

DAG 2 - MATCH 3: EUROPA OP VOORSPRONG!

De derde match van de dag, stelt captain Alex Lely tactisch op: Filler die net zijn match heeft gewonnen en warm gespeeld is, samen met Albin Ouschan, tegen het Amerikaanse duo Tyler Styer/ Oscar Dominguez. Maar ondanks dat de Filler warmgespeeld is, pakken de Amerikanen toch 2-1 voorsprong.

Het is een felle strijd. De koppels zijn aan elkaar gewaagd en de Mosconi stress dwingt fouten af. Europa pakt uiteindelijk de 4-3 voorsprong en schakelt door naar 5-3 winst met goed getimed tactisch spel.

Europa pakt de voorsprong. Ze zijn ‘op papier’ immers sterker.

EUROPA 4-3 USA

Nog twee wedstrijden te gaan, vandaag. Hoe dan ook, Europa stond vanochtend twee punten achter. Dat is nu weggewerkt.

 

DAG 2 - MATCH 2: WEDEROM EEN CROWDPLEASER

De tweede match van de dag is wederom een ‘crowd pleaser’: ‘SVB’ Shane Van Boening vs ‘Killer Filler’ Joshua Filler. Deze normaliter feilloze profs voelden de druk en waren geen van beide in hun comfortzone gedurende de match.

Filler pakt op tijd de voorsprong met 4-3 en het lot bepaalde dat Europa dit punt ging pakken: 5-3 en Europa komt op gelijke stand met USA.

EUROPA 3-3 USA.

Game on!

 

DAG 1 - MATCH 1: EARL DRAWS FIRST BLOOD - MAAR JAYSON WINT!

USA leidt 3-1 en de eerste partij van de dag is waar de toeschouwers al van kunnen smullen: Earl ‘The Pearl’ Strickland - Jayson ‘Eagle Eye’ Shaw.

The Amerikaanse publiek is maximaal opgezweept: “USA… USA… USA”.

Strickland was gisteren statistisch de zwakste speler. Maar vandaag is een nieuwe dag. Earl ziet er geconcentreerd en rustig uit. Steelt ook een rack van Shaw en gaat meteen 2-0 in de voorsprong. Het publiek is euforisch!

Jayson scoort gelukkig zijn eerste punt om een white wash te vermijden. Doordat Strickland controle over de witte bal verliest en in de pocket verdwijnt, mag Shaw een punt bijsprokkelen. In het zesde rack, krijgt Shaw weer eenzelfde cadeau met ball in hand: hij scoort de 3-3 gelijkmaker. Zo snel kan het momentum van een partij bij de Mosconi Cup omdraaien.

Rack 7, Shaw neemt het initiatief met safeties, waardoor Strickland geen grip kan krijgen op het spel. Uiteindelijk krijgt Shaw de kans om het punt te scoren en op tijd op voorsprong te komen: 4-3. Maar zoals ze in Amerika zeggen: “It isn’t over until the fat lady sings”.

Rack 8 is een kat en muisspel van safetyuitwisselingen. Shaw krijgt de eerste kans op een open tweebal en speelt de tafel leeg. Wonderbaarlijk wint Shaw het eerste punt van de dag voor Europa. Aan het begin van de match, hadden we dit niet kunnen voorspellen, aangezien Strickland sterk uit de startblokken kwam.

Mentale fitheid is doorslaggevend.

EUROPA 2-3 USA.

 

Tekst, video & foto: Çakti Aswan

Mosconi Cup Poolbiljart
Volg ons online