De 'Masters' zijn gewoon weer teamspelers

Tweede helft van de Buffalo league begint zondag met volledige ronde. SIS Schoonmaak gaat riant op kop, achtervolgers gaan de strijd aan om de play-off plaatsen

19 januari 2019

ZUNDERT/HAARLO – De kruitdampen van de Masters, met zijn volle tribunes en geweldige organisatie, zijn na een week weer opgetrokken. De hoofdrolspelers van het mooiste toernooi in het Nederlandse biljarten, met Dick Jaspers weer als winnaar, trekken zich dit weekend weer terug in de eigen biljartarena’s voor het elfde weekend van de competitie in de Buffalo League. De tweede helft gaat van start met SIS Schoonmaak op kop met 19 punten, gevolgd door Zundert met 15, Prinsen en Bousema met 14 en L&B Ledermode en Dallinga met 13.

De winterstop is ingegaan met Roland Forthomme met het hoogste gemiddelde van de spelers die 10 en 11 wedstrijden in actie kwamen. De Belgische kopman van Zundert haalde 1.878 in elf partijen. Hij wordt gevolgd door Glenn Hofman met 1.591, Jean Paul de Bruijn met 1.517, Jean van Erp met 1.498, Frans van Kuyk met 1.482, Dave Christiani met 1.477 en Jeffrey Jorissen met 1.450.

Frédéric Caudron is de speler met het hoogste moyenne, maar minder wedstrijden gespeeld: 2.197 uit 5, gevolgd door Dick Jaspers met 1.872 uit 5, David Martinez met 1.851 uit 4, Eddy Merckx met 1.629 uit 7, Martin Horn met 1.686 uit 5 en Eddy Leppens met 1.507 uit 8. Twee spelers met hoge moyennes, die in twee divisies spelen, zijn Jef Philipoom met 1.543 en Thorsten Frings met 1.461.

De Nederlandse kopstukken gaan zondag weer op zoek naar teamspirit, veel bekende buitenlandse spelers komen over om de teams van de eredivisie te versterken. De Belgen doen dat onder andere met Forthomme, Caudron en Merckx, de Duitsers met Horn en Rudolph, de Spanjaarden met Martinez en Palazón en voor Turkije speelt Bulut. De teams uit de bovenste helft van de ranglijst starten met tegenstanders uit de onderste helft.

SIS Schoonmaak ontmoet de nummer zeven, het toch altijd gevreesde Team Eekhoorn, Zundert speelt thuis tegen Dallinga, dat nog wel net bij de bovenste helft behoort, Prinsen staat tegenover de nummer laatst Burgmans Biljarts, Bousema Lochem tegen ’t Ivoor en L&B Ledermode ontmoet Aardexpress. In de onderste regionen spelen ’t Hartje en A1 Biljarts tegen elkaar.

Het programma voor zondag (19 januari):

’t Hartje Van Wanrooy-A1 Biljarts

Bulut-Palazón

Van der Ven-Rudolph

Van Havere-Van der Spoel

Broeders-Wienk

 

STZ Zundert-Dallinga.com

Forthomme-Caudron

P. Ceulemans-De Bruijn

B. van Beers-Van Acker

R. van Beers-Dallinga

 

Bousema Lochem-’t Ivoor

Horn-Martinez

Galla-Wilkowski

De Jaeger-Van Peer

Van Schaik-Berkelmans

 

L&B Ledermode-Aardexpress

Merckx-Lindemann

Christiani-De Laet

De Backer-Wijnen

Tijssens-Van Venrooij

 

HCR Prinsen-Burgman Biljarts

Jaspers-Janssen

Philipoom-Klompenhouwer

De Kleine-Van Manen

Pijl-Roijers

 

SIS Schoonmaak-Team  Eekhoorn

Hofman-Van Kuyk

Van Erp-K. Ceulemans

Burgman-Hermans

Jorissen-Miatton.

Tekst: Frits Bakker

Foto Roland Forthomme (Paul Brekelmans)

 

 

 

 

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online