Danny Walhout Kampioen van Nederland libre groot eerste klasse

Een verslag in updates, door Sebina Megens/BV Woezik

04 november 2019

Met een prachtig moyenne van 51.27 in de winnaarspoule werd Danny Walhout ondanks het verlies in de laatste partij kampioen. Hoewel hij de beste papieren leek te hebben gedurende het weekend, was het uiteindelijk toch nog spannend. Sven Nabuurs kwam tot op 48,07 en werd daarmee tweede voor Roland Deelen. Roland was wel de enige die een partij in 1 beurt wist te winnen. Lyon Megens, de plaatselijke topper, viel net naast het podium.

 

 

Zaterdag 26-10-19

Tonnie Verploegen, voorzitter van de organisatie, opende het Nederlands Kampioenschap. Willem Hummel verving Jordy Kanters, die helaas moest afmelden.

De eerste ronde kende een bliksemstart; Lyon Megens miste helaas de acquit waarna Danny Walhout een serie van 240  produceerde. 10 caramboles voor het eind strandde hij waardoor Lyon nog 2 kansen kreeg. Die wist deze echter niet te benutten. In de derde beurt rondde Danny de partij of met de laatste 10 caramboles.Op de andere tafel speelde Marco van Dopperen tegen Willem Hummel; na liefst 11 beurten kon Marco de winst opeisen.

In poule B trof Sven Nabuurs Roland Deelen. In vier beurten wist Sven de winst naar zich toe te trekken met een slotserie van 161. Op de andere tafel speelde Robert Prakke tegen Cor van de Groep. De heren hadden bijna 3 uur en 20 beurten nodig om te bepalen dat Robert de punten meekreeg.

Na een voortvarend begin werd het blijkbaar eerder moeilijker dan makkelijker. Niet dat Libre ooit makkelijk is. Maar ook in de volgende partijen bleef het voor de meesten worstelen. De verloren tijd werd dan ook niet meer ingehaald deze zaterdag.

In poule A knokten Lyon en Marco om de tweede en derde plaats in de poule. Beiden kondenn op 4 punten komen en hun moyenne ontliep elkaar maar heel weinig. Lyon maakte als eerste de 250 caramboles. Marco moest nog 29 caramboles maken - niet voor de punten maar om Lyon qua gemiddelde voor te blijven. Helaas, die missie mislukte. Poulewinnaars A waren daarom Danny Walhout en Lyon Megens.

De laatste partijen van de dag waren voor poule B. Over de hele dag een vertraging van maar liefst 2 uur opgelopen! Maar beslist werd het wel! Met een prachtige serie van 250 van acquit maakte Roland korte metten met Robert. Daarmee was hij door naar de winnaarspoule. Of Robert, dan wel Sven met hem zou meegaan? Dat wist Sven wel: HIJ.

 

 

Zondag 27-10-2019

Marco van Dopperen heeft zijn teleurstelling van uitschakeling enigszins een plekje gegeven. Met een “nieuwe” keu hield hij zich Cor van het lijf in zes beurten. Willem Hummel was helaas niet opgewassen tegen Robert Prakke, 68 om 250 in 7 beurten.

Als er iemand vandaag goed wakker is geworden, dan is dat Danny! In 2 beurten verslond hij Roland Deelen. Met nog één wedstrijd te gaan stond hij virtueel even op 100 gemiddeld in deze poule voor de plaatsing 1 t/m 4. Zijn overall moyenne uit alle partijen was echter net 40, dus een promotie naar de ereklasse zat er niet meer in.

Op de andere tafel boksten Lyon en Sven een spannend robbertje. In de derde beurt rondde Lyon de 250 af met een serie van 169. Sven wist op 125 caramboles de acquit van de gelijkmakende beurt niet te maken. De stand in deze poule was daarmee wel behoorlijk spannend geworden.

Intussen was het gezellig druk geworden in ons biljarthome, en werd er met spanning gekeken naar ieders favoriet.

Marco van Dopperen werd best of the rest. Met een geleende keu (Melis van Rini Megens) had Marco vandaag een goede biljartdag. Dat leverde hem de 5e plaats op in het Nederlands Kampioenschap Libre Gr. 1e klas. Zo is maar weer eens bewezen: niet het materiaal, maar de speler bepaalt. Robert Prakke werd 6e en Willem Hummel 8ste. Cor van de Groep wist het toernooi alsnog met een winstpartij af te sluiten.

Hoewel de afwezigheid van kruisfinales & finale niet door iedereen werd gewaardeerd, werd het een gezellige finaledag met onverwacht veel publiek. Hadden onze promotiefilmpjes toch resultaat afgeworpen! Net als onze livestream en uitslagen weergave op website en Facebook.

 

 

Tekst & foto's: Sebina Megens/BV Woezik

Carambole/libre NK
Volg ons online