Dallinga wil meedoen in strijd om play-offs

Zeeuwen verslaan L&B Ledermode en komen gelijk met concurrent. Berry Dallinga, winnaar tegen John Tijssen: ,,Voor die vier plaatsen in de eindronde zijn we zeker nog kanshebber.''

03 februari 2019

HOEVEN/SLUISKIL - De dubbel voor de competitie en de beker startte zondagmiddag voor Dallinga met een belangrijke zege. Het Zeeuwse team sluit weer bij de top vier van de eredivisie aan door de 6-2 winst op L&B Ledermode. De lange dag kreeg in de avonduren een vervolg in Sluiskil met de return voor de bekerwedstrijd tegen STZ Zundert. HCR Prinsen en Bousema Lochem troffen elkaar voor de eerste wedstrijd en komen elkaar later in de return nog een keer tegen.

Berry Dallinga ziet voor het team, waarin hij vierde man is, nog kansen om de play-offs te halen. ,,De overwinning van vandaag was belangrijk, omdat L&B een van onze concurrenten is. Het gaat om vier plaatsen voor de play-offs, wij delen nu de vijfde plaats met L&B. We staan voor een paar cruciale partijen, maar krijgen het daarna wat gemakkelijker. En dan spelen de bovenste teams tegen elkaar, dus die gaan ook punten verspelen. Volgende week spelen wij tegen Bousema, ook weer een belangrijk wedstrijd, alleen kunnen Caudron en De Bruijn dan niet meespelen.''

In de wedstrijd tegen L&B was Dallinga een van de spelers die winst haalden: hij versloeg John Tijssen onder meer met een serie van tien (40-38 in 44). Zondagavond kwam hij knap terug in de partij tegen Roland Uijtdewillegen door 1-1 te maken in sets met een slotserie van zeven. Dat was niet voldoende voor de plaatsing, omdat hij zelf en Jean Paul de Bruijn in die eerste sessie met 2-1 verloren van Uijtdewillegen en Peter Ceulemans. ,,Ik heb niet de grote vorm, want ik had door een verbouwing van onze zaak drie weken niet kunnen spelen, maar die series geven me weer vertrouwen.'' De beste dagwinnaars in de 14e ronde waren Caudron en De Bruijn met partijen in 18 beurten tegen Merckx en Christiani.

SIS Schoonmaak en HCR Prinsen hadden een walk-over op deze 14e competitiedag met 8-0 overwinningen op Aardexpress en 't Ivoor. Glenn Hofman won voor de Hagenaars van Ronny Lindemann met 40-22 in 22, Jean van Erp van René Wijnen met 40 in 24. Anno de Kleine was de beste man in het team van HCR Prinsen met winst op Jac van Peer in 22 beurten. Dick Jaspers versloeg Huub Wilkowski met 40-32 in 30.

Bousema handhaafde zich in de top door de 6-2 overwinning op A1 Biljarts, onder meer dank zij Murat Naci Coklu die veel sterker was dan Christian Rudolph (40-15 in 20). De Brabanders van STZ Zundert versloegen hun streekgenoten van Team Eekhoorn met 6-2. Frans van Kuyk versloeg Roland Forthomme met 40-36 in 22, maar dat was niet voldoende voor een goed resultaat van het team. De beslissende wedstrijd was een Ceulemans gevecht: Peter Ceulemans won van Kurt Ceulemans met 40-39 in 31 beurten.

Hartje Van Wanrooy drukte Burgmans Biljarts nog verder op de laatste plaats door een 5-3 overwinning. De kopmannen Savas Bulut en Thorsten Frings speelden gelijk (40-40 in 30), Marco Janssen versloeg Martin Spoormans met 40-20 in 33, Harry van der Ven wees Therese Klompenhouwer terug (40-24 in 33) en Ad Broeders versloeg Bart Ceulemans in een matige partij met 40-36 in 48.

De stand na 14 wedstrijden:
1 SIS Schoonmaa 25
2 STZ Zundert 21
3 Bousema Lochem 20
4 HCR Prinsen 19
5 L&B Ledermode 17
6 Dallinga.com 17
7 Team Eekhoorn 12
8 't Hartje 12
9 't Ivoor 10
10 A1 Biljarts 8
11 Aardexpress 5
12 Burgmans Biljarts 2.

Tekst: Frits Bakker

Foto Berry Dallinga (Stefan Osnabrug)

Buffalo League Driebanden
Volg ons online