Dallinga haalt in voor Kozoom league met winst

De Kozoom league kreeg zondagmiddag een inhaalwedstrijd te zien: Dallinga.com won in eigen huis van Dekker Keukens met 6-2. Peter De Backer en Steven van Acker waren uitblinkers bij de thuisclub.

28 januari 2024

SLUISKIL – Het was een dag van euforie met de nieuwe kampioen in huis, een overwinning in een vierpuntenwedstrijd en het vooruitzicht van het NK junioren in Sluiskil. Alleen de kampioen verloor bij Dallinga in de inhaalwedstrijd tegen Dekker. Jean Paul de Bruijn liet zich na een feilloze start op het eind nog aftroeven door Dave Christiani, maar de winst voor Dallinga lag toen al vast: 6-2. Het Zeeuwse team rekent nog in kansen voor de play-offs. Voor Dekker rekende Gerwin Valentijn voor: als we hier verliezen, is het voor ons gebeurd.

Peter De Backer en Steven van Acker waren de uitblinkers, Berry Dallinga had zijn bijdrage in de winst voor zijn team. Peter De Backer en Gerwin Valentijn zijn pittige rivalen, maar van een wedstrijd was geen sprake. De Belg startte met 9 en 4 in de eerste beurten en liep daarna steeds verder weg (40-18 in 16).

,,Ik heb een wat mindere periode achter de rug’’, vertelde Peter De Backer later. ,,Bij de World Cup in Egypte kreeg ik Corona, op het Belgisch kampioenschap met veel zieken werd ik ook geveld door griep. Het ging allemaal niet zo lekker, maar ik ben er weer bovenop. Ik voelde me fit, had een mooie start tegen Valentijn en kon het verder uitbouwen.’’

Dat deed Steven van Acker, na de winst van Berry Dallinga in het eerste part (40-29 in 39 tegen Blauwblomme met een serie van 9) ook in de partij tegen Barry van Beers voor de winst van het team. Ook hier was Belgische winst verzekerd: een fraaie 40-28 in 24. Dallinga gaat door de 6-2 winst voorbij de tegenstander en komt in het spoor van de top vijf in de eredivisie driebanden, Kozoom league.

Tekst Frits Bakker

Foto Peter De Backer (Dirk Acx)

 

Driebanden Kozoom League
Volg ons online