Cues&Darts naar eerste winst in play-offs

Het Tilburgse team van Cues&Darts heeft de eerste wedstrijd voor de play-offs in winst omgezet. Het team met Glenn Hofman, Ruben Legazpi, Pierre Soumagne en Huub Wilkowski zegevierde in de uitwedstrijd tegen Zundert met 2-6 en ontmoet in de volgende sessie het team van Eekhoorn.

16 mei 2024

ZUNDERT – De uiteindelijke knock-out werd uitgedeeld in vijf dolle minuten. Toen de eerste van de play-offs tussen Topsport Zundert en Cues&Darts donderdagavond naar de pauze ging, kon de wedstrijd twee kanten uit. Het thuisteam (Zundert) leek op weg naar een 0-4 voorsprong, maar de rollen werden razendsnel omgedraaid. Niet Sergio Jimenez en Francis Forton wonnen voor Zundert, maar Glenn Hofman en Huub Wilkowski voor de Tilburgse tegenstander. De morele tik, uitgedeeld in amper vijf minuten, resulteerde na de pauze in een verdiende 2-6 overwinning voor Cues&Darts.

Wat speelde er zich dan wel niet af in die korte, naar later bleek beslissende tijdspanne voor de pauze?

Sergio Jimenez was kort daarvoor met een sterke serie van 7 tegen Glenn Hofman uitgelopen naar een voorsprong van 37-26 en had de winst voor het grijpen met nog 3 punten te gaan.

Francis Forton, ook met een serie van 7, liep tegen Huub Wilkowski naar 35-31 en kreeg nog volop kansen om het af te maken, omdat zijn tegenstander alleen kon sprokkelen met kleine serietjes en Forton uit kon lopen naar een gunstige score van 38-34 en in de ultieme slotfase naar 39-36.

Maar dan, bij die scores, greep Cues&Darts plotseling zijn laatste kansen en werd het dolende Zundertse team overbluft en overdonderd. Glenn Hofman, gedragen door zijn al weken durende magistrale vorm, ging met series van 4, 8 en 2 naar de eindstreep en liet Jimenez op 2 punten staan: 40-38 in 17.

Op het andere biljart werd Francis Forton in het slot gegrepen door de spanning. De Belg miste twee keer een losse band, miste 1 matchbal, een 2e matchbal en zag Huub Wilkowski uitmaken met 2, 3 en 1. En om het nog erger te maken, miste Forton ook nog de nabeurt voor een kostbare remise: 40-39 in 35.

De beslissende tik bleef daarna niet lang uit. Ruben Legazpi liep in het tweede part van de wedstrijd al snel naar een riante voorsprong tegen Thorsten Frings. Twee series van zeven van de Spanjaard en een laatste van drie brachten de wedstrijd naar een eindstand van 40-22 in 21 beurten. Dat was het moment waarop Cues&Darts de winst in deze eerste wedstrijd voor de play-offs kon vieren. Sam van Etten kon de eer nog redden voor Zundert door Pierre Soumagne te verslaan met 40-26 in 28.

De winnaar Cues&Darts speelt in de week van 27 mei tegen Team Eekhoorn, de winnaar van die partij op 8/9 juni tegen SIS Schoonmaak voor de Nederlandse titel.

Tekst: Frits Bakker

Foto Glenn Hofman (Ton Smilde)

 

Driebanden Hofman, Glenn KNBB
Volg ons online