Compensatie sportverenigingen BUMA/SENA/Videma

Met wederzijds begrip voor elkaars beroerde situatie door Covid-19 zijn afspraken gemaakt die worden toegepast op de licenties die zijn afgegeven aan individuele sportverenigingen. Voor veel sportverenigingen betekent dit dat zij een compensatie zullen ontvangen van 100% van de licentievergoeding over de verplicht gesloten periode

06 juli 2020

Veel sportverenigingen en sportondernemers zijn financieel ernstig getroffen door de maatregelen die de Rijksoverheid vanaf 15 maart 2020 vanwege de corona-uitbraak heeft moeten treffen. Als gevolg van de coronacrisis zijn er ook voor de rechthebbenden die door Buma, Sena en Videma worden vertegenwoordigd (artiesten, componisten, muziekuitgevers en -producenten, rechthebbenden op tv-producties) zware tijden aangebroken. Met wederzijds begrip voor elkaars beroerde situatie door Covid-19 zijn afspraken gemaakt die worden toegepast op de licenties die  zijn afgegeven aan individuele sportverenigingen. Voor veel sportverenigingen betekent dit dat zij een compensatie zullen ontvangen van 100% van de licentievergoeding over de verplicht gesloten periode.

 

 

De afspraken omvatten een compensatieregeling voor twee groepen gebruikers:

•           groep 1: de licentiehouders met een licentie voor muziekgebruik en/of zakelijk tv-gebruik in een door de Rijksoverheid verplicht gesloten commercieel publiekstoegankelijke ruimte. Deze groep ontvangt een compensatie van 100% van de licentievergoeding over de verplicht gesloten periode.

•           groep 2: de licentiehouders met een licentie voor muziekgebruik en/of  zakelijk tv-gebruik voor een commercieel publiekstoegankelijke ruimte die niet verplicht gesloten was, maar wel zwaar getroffen als gevolg van de maatregelen die de Rijksoverheid heeft moeten treffen. Deze groep  ontvangt een compensatie van 50% van de licentievergoeding gedurende een vaste periode van drie maanden.

De regeling geldt voor alle sportverenigingen en sportbonden in Nederland die, bij Buma en Sena op basis van de SBI code en bij Videma op basis van licentiesoort, tot een van de hiervoor genoemde categorieën behoren.
Vanuit deze organisaties zal dit later dit jaar rechtstreeks met de sportverenigingen worden afgewikkeld.

Coronavirus Financieel KNBB
Volg ons online