Bousema wint tweekamp en speelt finale tegen SIS

Bousema Lochem is de finalist in de play-offs van de DKM Tools League na de dubbel tegen Cues&Darts (11-5). De strijd om het landskampioenschap is een dubbele wedstrijd tussen SIS Schoonmaak en Bousema Lochem, waarvan de eerste wedstrijd op tweede Pinksterdag, maandag 6 juni, wordt gespeeld en de return op zondag 12 juni in het thuislokaal van SIS Schoonmaak in Uden. Beide wedstrijden starten om 13.00 uur.

23 mei 2022

TILBURG - Voor zo'n 40 toeschouwers heeft Bousema Lochem zich maandagavond definitief verzekerd van een plaats in de finale van de play-offs tegen SIS Schoonmaak. De 7-1 overwinning in de thuiswedstrijd was een solide basis voor de return, die in een 4-4 gelijkspel eindigde. De finale om het landskampioenschap in de DKM Tools League, de eredivisie voor teams, gaat over twee wedstrijden. De data werden gisteravond al bekend: op tweede Pinksterdag, maandag 6 juni, wordt vanaf 13.00 uur gespeeld in het thuislokaal van Bousema. Zes dagen later, op zondag 12 juni, is de return bij SIS Schoonmaak.

,,We zijn er na lang puzzelen uitgekomen'' maakten Bousema's teamleider Ronny Hazewinkel en Carl Verhoeven van SIS Schoonmaak aan het eind van de wedstrijd maandagavond bekend. ,,De internationale kalenders van onze spelers zijn heel vol en we wilden allebei het liefst zo sterk mogelijk zijn als we om het kampioenschap spelen.'' Bousema mist alleen zijn Duitse speler Stefan Galla, die op vakantie is tijdens de finaledagen.

SIS Schoonmaak heeft de keuze uit vijf spelers: Eddy Merckx, Raimond Burgman, Jean van Erp, Raymund Swertz en Martien van der Spoel spelen voor SIS, dat de riante koploper was na de reguliere competitie. Bousema komt in actie met Martin Horn, Johan Loncelle, Anno de Kleine en Frans van Schaik.

 

 

Bousema Lochem maakte maandagavond in de return tegen Cues&Darts al snel een eind aan alle twijfels. Anno de Kleine ging als een raket van start tegen Huub Wilkowski en had bij een voorsprong van 30-5 de winst al voor het grijpen. Toen de Brabander uitmaakte na een come-back in de slotfase van Wilkowski (40-27 in 28) was de tweekamp beslist. Martin Horn en Pierre Soumagne vochten op de andere tafel nog een aardig duel uit, waarin de Fransman miste voor zijn laatste carambole, Horn uitmaakte en Soumagne in de nabeurt gelijk kon maken: 40-40 in 27. Tussenstand bij de stop: 3-1 voor Bousema, 10-2 in de totaalstand met nog twee partijen te spelen.

Het tweede deel was alleen voor de statistieken. Cues&Darts mocht nog iets van zijn kwaliteiten laten zien met Wesley de Jaeger en Jack van Peer in de partijen tegen Stefan Galla en Johan Loncelle. Het ging op beide tafels gelijk op naar het einde. Wesley de Jaeger won uiteindelijk van Stefan Galla met 40-38 in 24 beurten. Johan Loncelle finishte op 40-37 in 29 beurten, Jack van Peer maakte gelijk met 3 voor een score van 40-40 in 29.

De totaalscore:
Bousema Lochem-Cues&Darts 11-5 in partijpunten.

Tekst: Frits Bakker
Foto Martin Horn (Ton Smilde)

DKM Tools League Driebanden
Volg ons online