Bousema Lochem onttroont de koploper in Sluiskil

Het team van SIS Schoonmaak heeft alleen de koppositie gegrepen in de eredivisie driebanden. Dallinga.com maakte een misstap, Bousema Lochem onttroonde de koploper door een 6-2 overwinning in Sluiskil. De cruciale partij: de Belg Johan Loncelle versloeg de ex-prof Jean Paul de Bruijn met riante cijfers

26 september 2021

SLUISKIL - De belangrijkste partij in de derde ronde van de Nederlandse eredivisie werd gespeeld tussen Johan Loncelle en Jean Paul de Bruijn, omdat de wedstrijd beslissend was voor de koppositie. De 42-jarige Belg, de kopman van Bousema Lochem, demarreerde in de Sluiskilse biljartzaal naar riante winst en versloeg de ex-prof met grote voorsprong: 40-22 in 24. De teambaas, Ronny Hazewinkel, besefte na de verre uitwedstrijd: ,,Het was niet makkelijk, maar gelukkig hebben we het prachtig afgemaakt met een heel mooi teammoyenne van 1.333.''

De koppositie in de DKM Tools league is na het verlies van Dallinga nu alleen voor SIS Schoonmaak, dat DKM Tools met 6-2 versloeg en met de maximale matchpunten aan kop blijft. De runner-up positie is voor A1 DPC met Dave Christiani, Jelle Pijl, Richard Bitalis en Kay de Zwart, onstuitbaar winnaar tegen Aartsbouw Sprundel, dat opnieuw een gevoelige 8-0 nederlaag moest slikken.

De grote winnaar van deze zondag is evenwel Bousema Lochem, dat nota bene zelf vorige week met 8-0 verloor tegen J&F Auto's in Den Haag en nu een vernietigende revanche nam. Johan Loncelle profiteerde van een zwak slot van Jean Paul de Bruijn in het tweede part van de partij en liep na 18-17 uit naar 31-19 en won tenslotte onbedreigd met 40-22. Bousema had nog twee sterke winnaars: Gökhan Salman versloeg Peter De Backer met 40-20 in 24 en Frans van Schaik won met klein verschil van Berry Dallinga 40-35 in 42. De enige winst van het thuisteam ging naar Steven van Acker. Na een misser van Anno de Kleine (een losse band) op 32 ging Van Acker naar de finish met 8.

Een andere topaffiche speelde zich af in Den Haag, waar Jeffrey Jorissen als plaatselijke kopman van J&F Auto's speelde tegen Ruben Legazpi van Cues & Darts, die vorige week de Kozoom Challenge won en een indrukwekkende vorm toonde. De wedstrijd van de Hagenaar tegen de Spanjaard eindigde met wisselende kansen. Het stond 15-15 in 8 beurten, Jorissen leidde met 25-23 in 11, Legazpi had de beste winstkansen naar het einde toe bij 38-34 in 20, maar Jorissen had een geweldig eindschot met 5 en leidde in de cruciale fase met 39-38. Daarna maakte eerst Legazpi uit met 1, maar kon Jorissen in de nabeurt gelijkmaken: 40-40 in 21.

Dat leverde de Hagenaars de krappe 5-3 winst op, omdat Barry van Beers won van Pierre Soumagne (40-34 in 29) en Therese Klompenhouwer voor de derde keer in drie partijen finishte met 40 in 30 beurten. Dat betekende winst tegen Wesley de Jaeger: 40-35. Huub Wilkowski won voor Cues & Darts van Herman van Daalen met 40-35 in 41.

De leider SIS Schoonmaak verspeelde één wedstrijd tegen DKM Tools door het verlies van Raymund Swertz tegen Eddy Willems met 40-38 in 26. De overwinningen voor SIS gingen naar Jean van Erp tegen Roland Uijtdewillegen (40-33 in 24), Raimond Burgman tegen Jack Wijnen (40-26 in 20) en Martien van der Spoel tegen Joey de Kok (40-24 in 28).

Dekker Keukens leed opnieuw een kostbare verliespartij en was dit keer met 7-1 geen partij voor 't Hartje van Oosterhout. De beste winnaar van Ismail Yasin met 40-31 in 22 tegen Ad Koorevaar.

De Brabantse ontmoeting tussen Team Eekhoorn en STZ Zundert eindigde in een 6-2 overwinning voor het Zundertse team. Peter Ceulemans was de beste dagwinnaar, maar ook de enige voor Team Eekhoorn: winst tegen Thorsten Frings met 40-20 in 20. Roland Forthomme was op centercourt de mooie winnaar tegen Frans van Kuyk met 40-34 in 23. Francis Forton was onder meer dank zij een serie van 13 winnaar tegen Kurt Ceulemans met 40-35 in 37 beurten.

Tekst: Frits Bakker

Foto Johan Loncelle (Gökhan Salman)

 

 

DKM Tools League Driebanden
Volg ons online