B.I.O.S. / Baruch ICT BV winnaar Nationale Kadercompetitie 2022-2023

Prachtige afsluiting van het kaderseizoen In het mooie Buurt- en Biljartcentrum van Castricum.

Een uitgebreid (foto)verslag

27 juni 2023

CASTRICUM - In het mooie Buurt- en Biljartcentrum van Castricum is op zaterdag 17 juni op zes tafels gestreden om het kampioenschap in de Nationale Kadercompetitie.

 

 

In de 24 te spelen partijen in de poulefase werden diverse aansprekende prestaties geleverd. De kortste partijen waren die van Rob Kok (160 car.  38/2) en Frank Vermeulen (160 car. Neo) die ieder een partij in 6 beurten lieten noteren.

Ook de partijen van Kees Klijbroek in 7 en 8 beurten (200 car. Neo) spraken tot de verbeelding De series van 102 en 96 caramboles door Alex Ulijn (250 car. 57/2), 99 van Erik van der Linden. De series van Pieter van der Geest (105) en Kees Klijbroek (111) in hun finalewedstrijden waren de hoogste in het toernooi. Het hoogste partijmoyenne (35,71) werd door Alex Ulijn in 7 beurten bereikt (250 car. 57/2)

In het mooie maar moeilijke bandstoten bereikte Michel van Silfhout in zijn eerste partij met een slotserie van 57 en een mooi moyenne van 18,89  (170 car. in 9 brt.) als eerste de finish.

In poule 1 werd het team van B.C. Schagen afgetekend winnaar.

 

 

In poule 2 hadden alle drie teams tot de laatste partijen nog kans om te mogen gaan strijden op de nationale titel. Uiteindelijk trok het team van Kaderteam B.I.O.S / Baruch ICT BV. aan het langste eind.

Het team van B.I.O.S. had in de finale uiteindelijke de beste papieren en werd overtuigend kampioen van Nederland. Harry Smink en Eep Veer wonnen de eerste twee partijen van de finale en na winst van Erik van der Linden was de overwinning binnen.

 


 

Lid van de WCK en afgevaardigde Louis Opstal van KNBB afdeling Carambole feliciteerde de nrs. 1, 2 en 3 van dit kampioenschap en overhandigde hen de medailles. Het winnende team kreeg daarnaast uiteraard de kampioensschaal. Hij dankte de prima organisatie van Biljartcentrum Castricum en de grote groep arbiters die ook dit toernooi tot een succes maakte. Ook sprak hij zijn waardering uit voor de schrijvers en alle andere vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen. Met daarbij de vele (ook na de lange dag nog) aanwezige liefhebbers en supporters, is het een sportieve en gezellige finale geweest waarmee we het kaderseizoen definitief hebben kunnen afsluiten.

Na een zeer lange inspannende dag werd het team van Bios uit Barneveld dus Nederlands Kampioen. B.C. uit Schagen eindigde eervol als tweede en De Carambole en Ricky's Pub deelden de derde plaats. 

 

 

Competitie Kader
Volg ons online