Biljartwereld rouwt om overleden gentleman biljarter Kobayashi

Topbiljarters Raymond Ceulemans, Dick Jaspers en Jos Bongers eren één van de grootste spelers uit de biljarthistorie.

"Een uiterst sympathieke en beminnelijke man en een grootheid als speler, die veel heeft betekend voor de ontwikkeling van het biljarten"

26 november 2019

Voor velen was hij de 'eeuwige nummer 2'. Maar nummer 2 achter de beste biljarter aller tijden, Raymond Ceulemans, is natuurlijk een ongekende prestatie.

Gisteren overleed tot groot verdriet van de internationale biljartgemeenschap de geliefde Nobuaki Kobayashi op 77-jarige leeftijd. Een gentleman biljarter, die ondanks zijn vermeende status als eeuwige nummer 2 toch een ongekend aantal titels op zijn naam wist te schrijven.

 

 

Raymond Ceulemans maakte via NOS & Telegraaf duidelijk het grote respect dat hij had voor zijn eeuwige rivaal.

Op de KNBB Facebook-pagina stonden deze prachtige eerbetonen van regerend wereldkampioen driebanden plus nummer 1 van de wereld Dick Jaspers en van voormalig Europees en wereldkampioen kader, libre en bandstoten Jos Bongers.

Bongers: "Ja ik voelde mij vereerd om tegen deze sympathieke man te mogen spelen. Later werd hij ook een allround goede speler. Op het WK vijfkamp in 1981 in Maastricht heeft hij niet alleen in het driebanden zijn klasse laten zien. Ik had mijn handen vol aan hem. Een enorm gemis...."

Jaspers: "Een groot verlies voor de biljartsport! Een uiterst sympathieke en beminnelijke man en een grootheid als speler, die veel heeft betekend voor de ontwikkeling van het biljarten en vooral in het driebanden. Samen met o.a. Junichi Komori die al een paar jaar eerder is overleden verliezen we twee absolute toppers die ook heel geliefd waren en ontzettend sportief en gentleman. Mijn condoleances naar de familie van Kobayashi en rust in vrede. Wij zullen jullie nooit vergeten."

 

Biljartspelers Overlijden Topsport
Volg ons online