Biljarten of poolbiljarten op kantoor met de Kantinebaas app

Vitaliteit op de werkvloer - en een beetje plezier!

In dit stuk, alle info hoe ook jouw kantoor met Kantinebaas aan de slag kan

03 mei 2020

Op de Nederlandse werkvloeren wordt regelmatig een potje (pool)biljart gespeeld. Het is de ideale manier om even uit je bureaustoel te komen, in beweging te komen en om eens op een andere manier tegenover je collega’s te staan. Sporten zoals darten en tafeltennis worden ook enorm veel gespeeld tijdens kantooruren. Daarom hebben wij vorig jaar in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond, de Nederlandse Darts Bond en sportmarketingbureau Sportunity de Kantinebaas app ontwikkeld.

 

 

Met dit digitale platform willen we meer korte beweegmomenten stimuleren tussen het werken door. Werknemers hoeven niet te zweten, maar komen wel in beweging, worden uit de werkstress(omgeving) gehaald en kunnen zo effectiever en gezonder werken. Met de gratis Kantinebaas app kun je onder andere:

  • Je (pool)biljart-, dart- en tafeltennisscores bijhouden
  • Speelstatistieken bijhouden
  • De ranglijst van jouw eigen kantoor inzien

 

 

Vitaliteit op de werkvloer

De app bevat verschillende functionaliteiten om (meer) beweging, en dus vitaliteit, te creëren op de werkvloer. Zo kun je jouw collega’s een ‘Buzz’ sturen als het tijd is voor een potje. Ook hebben we de ‘Beweegscore’ toegevoegd aan de app: speel elke werkdag (van maandag t/m vrijdag) minimaal twee potjes om een 100% Beweegscore te behalen. De Beweegscore is gebaseerd op de beweegrichtlijnen die opgesteld zijn door de Nederlandse overheid. Volwassenen wordt geadviseerd om naast twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen te doen, ook 2,5 uur per week matig intensief te bewegen, en het liefst verspreid over de week. Als je elke dag twee potjes speelt op de werkvloer (van zo’n 15 minuten) dan haal je dat wel!

 

 

Aan de slag met Kantinebaas

Om aan de slag te gaan met Kantinebaas op jouw kantoor, moet het kantoor eerst geregistreerd worden als speellocatie en de speeltafels- en/of borden moeten hieraan gekoppeld worden. Dit doe je door een QR-code aan te vragen per speeltafel- of bord. Dit is helemaal gratis en heel eenvoudig!

  1. Download de Kantinebaas app en maak een account aan (dit is nodig om o.a. je persoonlijke statistieken te tonen en om deel te nemen aan jullie kantoorranglijst).
  2. Klik in het beginscherm op ‘Nu spelen!’ en vervolgens op ‘QR-code aanvragen’.
  3. Geef aan hoeveel QR-codes je wilt ontvangen en vul het adres is waar deze naar verzonden mogen worden.
  4. Binnen vijf werkdagen ontvang je de QR-code(s) op het opgegeven adres, samen met een uitleg over het koppelen van deze code aan de speeltafel- of het bord.

 

Meer info over Kantinebaas vind je op www.kantinebaas.club.

 

Of download direct de app:

App Store à http://bit.ly/KB-iOS

Play Store à http://bit.ly/KB-Android

 

 

Carambole/libre Initiatieven Kantinebaas
Volg ons online