Biljartclub zorgcentrum verrast door Christ van der Smissen

Nederlandse biljartcoryfee gaf speltips aan Culemborgse biljartclub bij opening vernieuwd Plein in Zorgcentrum Beatrix

15 mei 2019

CULEMBORG - 14 mei 2019

Op dinsdag 14 mei is het nieuwe Plein in zorgcentrum Beatrix feestelijk geopend. De hele dag stond in het teken van feestelijke activiteiten. In de ochtend werd een taartenwedstrijd gehouden door medewerkers en vrijwilligers, onder muzikale begeleiding van het huiskoor ‘De Vrolijke Noot’. In de middag vond de officiële openingsceremonie plaats met burgemeester Van Grootheest.

Een belangrijke rol bij de opening was er voor het biljarten. Er was speciale aandacht voor de biljartruimte van de lokale vereniging. Niemand minder dan Christ van der Smissen, meervoudig Nederlands kampioen driebanden en kader, was aanwezig bij de opening en gaf een aantal goede speltips.

 

 

Van der Smissen: “Het was heel leuk om aanwezig te zijn. Biljarten is niet alleen sport, maar ook gezelligheid en sociale interactie. Naast het gewone libre of driebanden kun je op een tafel ook gezelschapsspelen doen als telefoonboekbiljart, geluksborden of 5-ball. Het biljarten is voor ieder wat wils, en ook voor iedere leeftijd.”

KNBB-directeur Willem La Riviere: “Voor ons als KNBB is het van groot belang dat ieder zorgcentrum één of meerdere biljarts heeft staan. Het helpt ouderen scherp en competitief te blijven, ze blijven ongemerkt in beweging, en draagt bij aan hun coördinatie. En, misschien wel het belangrijkste: door de gezelligheid en sociale interactie is biljarten ook een perfect, laagdrempelig middel tegen eenzaamheid.”

 

Taartenwedstrijd

In de ochtend werden bewoners getrakteerd op koffie en zelfgebakken taarten. Aan de bakker van de mooiste en lekkerste taart werd een mooie prijs uitgereikt. Een vakjury bestaande uit bewoonster mevrouw Van Brenk – Van Malsen, kok Emile Spithoven en Dick van de Wal, medewerker Welzijn & Gastvrijheid van zorgcentrum Beatrix reikten de prijs uit aan woning 10. Medewerkers en bewoners van deze woning hadden de taart met elkaar gebakken. Zij wonnen een Indonesische kookworkshop, die Emile Spithoven zal verzorgen op de woning.

 

Officiële opening

Tijdens de officiële opening stond de burgemeester stil bij hoe belangrijk het is elkaar te blijven ontmoeten. Vervolgens onthulde burgemeester Van Grootheest, samen met bewoonster mevrouw Van Dillen - Hendriks en bestuurder Ruth Maas een reusachtige afbeelding van de Varkensmarkt in Culemborg. De Culemborgse fotograaf Alies Derwig stelde de foto belangeloos ter beschikking. Burgemeester Van Grootheest: “Het Plein is prachtig is verbouwd. De Varkensmarkt is een herkenbare plek in Culemborg. Hierover zal menig herinnering worden opgehaald door bewoners en bezoekers. Ik hoop dat er hier vele mooie ontmoetingen plaats zullen vinden tussen jong en oud!’’

 

 

Het nieuwe Plein

Het Plein was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Op het nieuwe Plein staan fijne ontmoetingen en samen eten en drinken centraal. De wensen van vele bewoners, bezoekers van het Huis van de Buurt, cliëntenraadsleden, medewerkers Welzijn & Gastvrijheid, vrijwilligers en medewerkers van zorgcentrum Beatrix zijn meegenomen in het nieuwe ontwerp. Rust, veiligheid en harmonie, en tegelijkertijd levendigheid en gezelligheid zijn de uitgangspunten van het nieuwe Plein.

Welkomstactie in het nieuwe restaurant

Op het Plein is een heel nieuw restaurant, waar gezonde, duurzame maaltijden geserveerd worden van 8.00 uur tot 20.00 uur. Vanaf maandag 20 mei is het restaurant ook voor het diner geopend. Bij vermelding bij de reservering van de welkomstactie, dineert de tweede persoon in de maanden mei en juni gratis, wanneer zij kiezen voor het driegangen menu, dat ’s avonds wordt geserveerd. Reserveren kan via 0800 77 33 444 (gratis) of wgbeatrix@stzdb.nl

 

Officieel Persbericht Zorgcentrum Beatrix over opening vernieuwd Plein

 

Tekst intro: KNBB
Persbericht: Zorgcentrum Beatrix
Foto onthulling Varkensmarkt: Ietje Staal
Foto Christ: Theo van Dam
Video: KNBB

Biljarthistorie Demo/workshop KNBB
Volg ons online