Beslissend dubbel weekend in Buffalo League

SIS Schoonmaak en HCR Prinsen strijden op verschillend terrein om de koppositie, zes teams in de strijd om de derde plaats die recht geeft op de play-offs

04 mei 2018

ZUNDERT/OOSTERHOUT - In het laatste reguliere weekend van de Buffalo league valt de beslissing over één team dat nog een ticket voor de play-offs kan verdienen. De twee koplopers SIS Schoonmaak en HCR Prinsen spelen nog twee wedstrijden en maken onder elkaar uit wie de nummer één wordt in de eredivisie. De nummers twee en drie spelen nog een wedstrijd om uit te maken wie met de reguliere koploper om het kampioenschap van Nederland speelt. Zes teams gaan het laatste dubbele weekend in met kans op de derde plaats. Team Eekhoorn staat er het beste voor met 23 punten, in het spoor van de huidige nummer drie volgen L&B Ledermode met 22 punten, DPC en Dallinga.com met 21 punten en A1 Biljarts en STZ Zundert met 20 punten. De inzet is hoog in de laatste wedstrijden: het worden twee dagen waarin de bekroning van een lang seizoen op het spel staat.

SIS Schoonmaak weet dat het zich geen misstap kan veroorloven met dat ene schamele puntje voorsprong op HCR Prinsen. De Hagenaars krijgen zaterdag één van de topteams tegenover zich in het eigen speellokaal van Jorissen. De Brabanders van L&B Ledermode kunnen op een warm onthaal rekenen, SIS Schoonmaak wil niets liever dan in dit laatste weekend de koppositie veilig te stellen. Het is normaal gesproken de laatste beproeving, omdat de Hagenaars zondagmiddag afsluiten met een uitwedstrijd tegen het gedegradeerde MCR.

 

 

Wat zal het een beladen wedstrijd zijn in de Haagse arena als Glenn Hofman tegenover Eddy Merckx staat, Jean van Erp de degens kruist met Dave Christiani, Raimond Burgman de sterke Turk Adnan Yüksel tegenover zich krijgt en Jeffrey Jorissen duelleert met John Tijssens. Op hetzelfde moment staat HCR Prinsen aan de tafels in een uiterst lastige uitwedstrijd: naar Team Eekhoorn, dat zelf tot de tanden toe gewapend is om de derde plaats te bemachtigen, al moet het de kopman Frans van Kuyk op zaterdag missen vanwege een verplichte 'medische' afspraak. Voor hem in de plaats speelt Jack Wijnen op positie twee tegen Eddy Leppens. Kurt Ceulemans maakt zich op voor de ontmoeting met Dick Jaspers. Verder staan Miatton-Pijl en Hermans-Swertz op de rol voor deze belangrijke partij. ,,Het wordt door het ontbreken van Van Kuyk lastig om op die derde plaats te blijven'', verwacht Erik van Woerkom, de teamcaptain.

Van de andere kandidaten voor plaats drie spelen STZ Zundert en Dallinga.com zaterdag tegen elkaar in D'n Hoek in Zundert. DPC reist zaterdag in zijn bekende, verzwakte opstelling naar Lochem. A1 Biljarts is de thuis spelende ploeg tegen 't Hartje.

Zondag krijgt SIS Schoonmaak dus op papier een tegenstander die niet al te lastig meer kan zijn. HCR Prijsen staat wel voor een tweede opeenvolgende, zware missie. Het STZ Zundert van Roland Forthomme en Peter Ceulemans komt op bezoek in Haarlo, dat wel heel het weekend speelt met Jaspers en Leppens als kopmannen. L&B Ledermode sluit de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Bousema, Dallinga thuis tegen A1 Biljarts en DPC tegen Team Eekhoorn, op zondag dus wel met Frans van Kuyk.

Het volledige dubbelprogramma:

Zaterdag 5 mei:
STZ Zundert-Dallinga.com
Forthomme-Caudron
P. Ceulemans-De Bruijn
Van Beers-Van Acker
Groot-Dallinga

Team Eekhoorn-HCR Prinsen
K. Ceulemans-Jaspers
Wijnen-Leppens
Miatton-Pijl
Hermans-Swertz

Bousema Lochem-DPC
Coklu-Uymaz
S. Galla-Spoormans
Salman-Bitalis
M. Galla-Molier

SIS Schoonmaak-L&B Ledermode
Hofman-Merckx
Van Erp-Christiani
Burgman-Yüksel
Jorissen-Tijssens

De Veemarkt-MCR
Jäschke-Frings
Wilkowski-Sciacca
Grossjung-N. Loenen
Dericks-R. Loenen

A1 Biljarts-'t Hartje/Van Wanrooy
Rudolph-Bulut
Van der Spoel-Incekara
De Zwart-Van Havere
Wienk-Martens

Zondag 6 mei:
HCR Prinsen-STZ Zundert
Jaspers-Forthomme
Leppens-P. Ceulemans
De Kleine-Van Beers
Swertz-Groot

't Hartje-De Veemarkt
Bulut-Jäschke
Incekara-Wilkowski
Van Havere-Grossjung
Van der Ven-Dericks

MCR-SIS Schoonmaak
Frings-Hofman
Sciacca-Van Erp
Hoefnagels-Burgman
R. Loenen-Jorissen

L&B Ledermode-Bousema
Merckx-Coklu
Christiani-S. Galla
Valentijn-Salman
Yüksel-De Jaeger

DPC-Team Eekhoorn
Uymaz-Van Kuyk
Spoormans-Ceulemans
Bitalis-Miatton
Molier-Hermans

Dallinga.com-A1 Biljarts
Caudron-Van der Spoel
De Bruijn-Blauwblomme
Van Acker-De Zwart
Dallinga-Wienk.

Tekst: Frits Bakker

Foto Dinand Prinsen en Cor Trampe (Stefan Osnabrug)

Buffalo League Driebanden
Volg ons online