Bennie Deegens stopt als voorzitter KNBB Sectie Driebanden

Officiële aftreden voorzien tijdens najaarsvergadering Sectie Driebanden

13 september 2017

BORCULO – De 68-jarige Bennie Deegens uit Borculo heeft besloten zich terug te trekken als voorzitter van de Sectie Driebanden van de KNBB. Het officiële aftreden is voorzien tijdens de najaarsvergadering van de Sectie Driebanden. De sectie gaat op zoek naar een vervanger en Bennie heeft aangeboden de sectie de komende periode nog te willen bijstaan. Deegens was tot mei 2017 ook interim-voorzitter van de CEB, de Europese bond en werd tijdens het congres in Rome opgevolgd door Diane Wild.

 

 

Het aangekondigde vertrek heeft te maken met privézaken. Zelf zegt Deegens dat zijn gezondheid daarin een rol speelt en dat hij meer tijd wil besteden aan zijn gezin en privéleven.
,,Ik ben niet meer één van de jongsten en voorzitter zijn van zo’n grote sectie vergt heel veel van mijn vrije tijd. Als bestuurder wil ik graag leiding geven en vernieuwen. Ik heb een heel goed bestuursteam, met kundige mensen, maar ik vind het zelf tijd om terug te treden’’, aldus Bennie Deegens

Bennie Deegens was tweeënhalf jaar geleden de opvolger van Santos Chocron. Hij was een fervent voorstander van de huidige buitenlandersregeling (onbeperkt aantal buitenlandse spelers in teamwedstrijden), heeft het voortouw genomen in de overeenkomsten met diverse sponsors en probeerde de contacten tussen bestuur en spelers te verbeteren. Met Paul Brekelmans, zijn rechterhand binnen het bestuur, heeft Deegens een opzet gemaakt voor de ontwikkeling van jonge talenten, die in de komende maanden onder zijn impuls verder wordt geoptimaliseerd.

Deegens heeft ook andere grote verdiensten in de biljartsport. Behalve voorzitter van de CEB en de Sectie Driebanden was hij jarenlang teamleider van het succesvolle topteam van Etikon met Jean Paul de Bruijn, Patrick Niessen, Henri Tilleman en later Frédéric Caudron. Hij veroverde met dat team tien Nederlandse titels en won vijf keer het Europees kampioenschap. Verder was hij mede initiatiefnemer van biljart.tv, maakte hij deel uit van de werkgroep dopingpreventie en heeft hij meerdere jaren in het bestuur van KNBB Vereniging Carambole en ook enkele jaren in het Bondsbestuur KNBB onder andere als portefeuillehouder Topsport gediend. De Grand Dutch is mede op zijn initiatief ontstaan.

 

 

,,Ik ben niet verloren voor de biljartsport, hoor. Mijn hart ligt bij deze sport en ik zal echt nog wel hand- en spandiensten verlenen. Het zal alleen iets minder in de schijnwerpers zijn’’, aldus Bennie Deegens.

Mede namens medewerkers, directie en bestuur KNBB alvast heel veel dank en waardering voor de inzet en betrokkenheid die Bennie aan de (inter)nationale biljartsport heeft gegeven.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto's Bennie Deegens ©Paul Brekelmans

Deegens, Bennie Driebanden KNBB
Volg ons online