Bekerfinale nieuwe stijl krijgt steeds meer vorm

Drie van de acht finalistren voor de Nederlandse bekerfinale zijn bekend, de voorronden worden deze weken afgerond. Het overzicht van de ontknoping, de geplaatste teams en de teams die nog een beslissende wedstrijd spelen.

10 mei 2023

NIEUWEGEIN/BERLICUM - De Nederlandse bekerfinale wordt volgens een nieuw systeem gespeeld, met acht finalisten op de vertrouwde locatie in het Benelux theater in Berlicum. Drie van de acht teams voor de Nederlandse bekerfinale zijn inmiddels bekend, de andere vijf finalisten komen uit de laatste wedstrijden voor de vijfde ronde. Het team van SIS Schoonmaak heeft zich vorig weekend met Dick Jaspers en Eddy Merckx geplaatst in een beslissende wedstrijd tegen Team Eekhoorn. Verder zijn Stichting Topbiljart Zundert en Cues&Darts 2 al zeker van deelname aan de bekerfinale, die van 7 tot en met 10 juni wordt gespeeld in Berlicum.

De finale met 8 teams wordt in de eerste drie dagen op twee tafels gespeeld, de finale is op één matchtafel in de arena volgens een nieuw systeem. Het team dat in die finale als eerste twaalf sets heeft gewonnen, is de bekerwinnaar. De KNBB heeft gekozen voor een soort combinatie van de Mosconi Cup (poolbiljart) en de Ceulemans Cup (Kozoom, Europa-Azië). Bij een gelijke score in de voorronden van de bekerfinale in de eerste drie dagen (4-4) komt er een Scotch Double tot 15 punten en dus geen beslissing op basis van de gewonnen sets of gemaakte caramboles.

Het team van Cues&Darts 2 speelt met de Turkse junior en wereldkampioen Burak Hashas, de Fransman Kevin Vasseur en Monique Wilkowski. Verder staat er zeker een team uit de 2e of 3e divisie in de bekerfinale, omdat in Poule F de teams van De Peel/Van Esch Biljarts en Stolting Advocatuur/De Laan tegen elkaar spelen voor de plaatsing.

Het overzicht van de winnaars en de teams die nog tegen elkaar spelen:

Poule A: SIS Schoonmaak de winnaar en finalist

Poule B: Almere/’83 speelt tegen SIS Biljarts 2

Poule C: J&F Auto/s/Jorissen spelt tegen Woonwonder Oosterhout/’t Hartje

Poule D:

Aartsbouw Sprundel tegen Dallinga.com voor plaats in bekerfinale

Poule E: Cues&Darts 2 geplaatst

Poule F: De Peel/Van Esch tegen Stolting Advocatuur

Poule G: BC De Biljartacademie 2 speelt tegen Dekker Keukens

Poule H: Stichting Topbiljart Zundert in finale.

De bekerfinale start met de wedstrijden tussen de teams uit de volgende poules:

Poule A-Poule B

Poule C-Poule D

Poule E-Poule F

Poule G-Poule H.

Tekst: Frits Bakker.

Foto: SIS Schoonmaak team naar finale.

 

 

 

 

Bekerfinale Driebanden
Volg ons online