Barry van Beers: nieuwe uitdaging in Den Haag

Brabantse biljarter vertrekt na tien jaar bij Zundert en speelt volgend seizoen in de eredivisie voor het sterk gewijzigde team bij Biljartcafé Jorissen in Den Haag. ,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging.''

25 mei 2020

DEN HAAG – Het vernieuwde Haagse team in de eredivisie driebanden kondigde vandaag een nieuwe en laatste aanwinst aan. De Brabander Barry van Beers komt het team met ingang van de nieuwe competitie versterken. Daarmee heeft Jeffrey Jorissen, de teambuilder, het definitieve viertal rondgemaakt. Jorissen wordt zelf kopman, Barry van Beers komt op twee, Therese Klompenhouwer op drie en Herman van Daalen op de vierde positie. Die vier spelers gaan in principe de volledige competitie spelen.

Jeffrey Jorissen kan nog geen nieuwe teamnaam bekend maken, maar kondigde wel aan dat er een Stichting top biljarten Den Haag aan. De naam hangt af van de hoofdsponsor. ,,We gaan uit van een veilige plaats in de eredivisie, maar kunnen best voor een verrassing zorgen.’’ De kopman is in elk geval blij met de nieuwe samenstelling na het vertrek van hoofdsponsor SIS Schoonmaak en de spelers Eddy Merckx, Raymond Burgman en Jean van Erp.

Het vertrek van Barry van Beers bij STZ Zundert is verrassend. De Brabander was één van de boegbeelden van het team en speelde tien seizoenen in Zundert. ,,Ik was toe aan een nieuwe uitdaging na tien prachtige jaren daar’’, motiveert hij zijn transfer.

Barry van Beers weg in Zundert, dat is een grotere verrassing dan jij nieuw bij Den Haag, toch?

Barry: ,,Dat denk ik ook voor veel mensen, die dat niet hadden verwacht.’’

Het moet een mooi aanbod zijn geweest om zo veel verder van huis te gaan spelen.

Barry: ,,Als ik ging vertrekken, zou dat altijd zo zijn geweest.’’

Maar aantrekkelijk en uitdagend?

Barry: ,,Zeker weten, mooie uitdaging.’’

En jouw band met Rinske (echtgenote) en Hans Snellen (drijvende kracht achter het team) maakte de keuze niet moeilijker?

Barry: ,,De band met Rinske blijft hetzelfde, die staat achter mijn keuze. De vriendschappelijke band met Hans en anderen maakte de keus moeilijk, maar ik ben er uiteindelijk erg blij mee.’’

Samen met Therese in één team, dat is geweldig, jullie trekken vaak samen op en kennen elkaar vauit de jeugd.

Barry: Met Therese heb ik inderdaad al heel lang een goede band. Wij begrijpen elkaar in veel dingen.’’

Blijf je ook gewoon in België en Duitsland spelen, bij dezelfde teams?

Barry: ,,Daar ziet het wel naar uit, ik hoop het wel.’’

De Haagse Stichting heeft als reservespelers aangetrokken en heeft daarmee de selectie rond: Jos Bongers, Ruud Nieuwenburg, Bradley Roeten en Mike Nijman.

Tekst: Frits Bakker

Foto Barry van Beers (Stefan Osnabrug)

Bakker, Frits Buffalo League Driebanden
Volg ons online