Amigio sluipt weer een puntje dichter bij Westend

Sprong van Final Touch dankzij 9-0 zege op Pompadour

21 januari 2019

Nog altijd gaat Westend Zaandam fier aan de leiding in de KNBB Eredivisie Snooker 2018/2019, maar titelverdediger Amigio Maassluis sloop in de tiende speelronde op zaterdag 19 januari toch weer een puntje dichterbij en volgt nu op 6 punten, met nog acht wedstrijden te gaan.

Amigio ontving thuis InterConnect De Dieze Den Bosch, dat ondanks de aanwezigheid van topper Joris Maas toch maar een punt wist te veroveren. Amigio-kopman René van Rijsbergen uit Breda won zijn drie partijen tegen Ivo Kraus, Berry Franssen en ook tegen Maas, al was dat een 3-2. Ook Ameer Baksh scoorde drie op drie. Alleen Tonnie Kok moest een partij inleveren, 0-3 tegen Maas. Door de 8-1 zege heeft Amigio nu 64 punten.

 

 

Westend Zaandam schroefde de eigen score op tot 70 punten via een 7-2 uitoverwinning bij Snooker Society in Doetinchem. Sebastiaan Kan sloot zijn drie optredens tegen Pascal Sars, Pieter Kodde en Martijn Woonings winnend af. Jimmy Cai verloor echter met 3-2 van Sars en Eddy de Boer moest met dezelfde cijfers zijn partij inleveren bij Woonings. Kodde verweerde zich dapper tegen Cai en De Boer, maar verloor beide matches met 3-2.

Final Touch Amsterdam trad met Kendrew Oei, Frans Veling en Shahzeb Kamal als gastheren op tegen de bezoekers van Pompadour Breda, maar stuurden de gasten Richard Vernimmen, Brian Wetzel en Juriaan van den Nieuwenhuizen zonder enige oogst terug naar Brabant: 9-0. Alleen Oei had het twee keer lastig: hij won met 3-2 van Vernimmen en Wetzel. Pompadour blijft laatste, Final Touch verlaat degradatieplaats negen en klimt voorlopig ten koste van Snooker Society naar de veilige achtste plaats.

Sportcentrum Utrecht haalde het thuis nipt met 5-4 van HOB Nijmegen. Jerom Meeus bleef namens de thuisploeg ongeslagen tegen Freek Bettonviel, Frans Diepstraten en Peter Phoelich. René Dikstra versloeg Diepstraten en Martin Brinks klopte Phoelich om de zege in eigen huis te houden. Omgekeerd won Phoelich wel van Dikstra en Diepstraten van Brinks, terwijl die allebei van Bettonviel verloren. SC Utrecht blijft derde, HOB Nijmegen staat vijfde.

Snookerij Leiden bezet de vierde plaats op 1 punt van SC Utrecht na de 5-4 uitoverwinning bij Mediacaster Cue Action Groningen. De Friese topper Dennis van der Zee won in dienst van de thuisploeg van Remco Bonnet, Wim Monfils en Xander van Rossem. Het vierde Groningse punt kwam van Johan Koops, die Monfils met 3-0 klopte. Ronald Rennen verloor echter drie keer, zodat de Leidenaren via de zeges van Bonnet (2), Van Rossem (2) en Monfils (1) de eindwinst pakten.

De elfde speelronde volgt op zaterdag 2 februari.

 

10e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2018/2019

Snooker Society Doetinchem - Westend Zaandam 2-7

Amigio Maassluis - InterConnect De Dieze Den Bosch 8-1

Sportcentrum Utrecht - HOB Nijmegen 5-4

Final Touch Amsterdam - Pompadour Breda 9-0

Mediacaster Cue Action Groningen - Snookerij Leiden 4-5

 

Stand

1. Westend Zaandam 10-70

2. Amigio Maassluis 10-64

3. Sportcentrum Utrecht 10-50

4. Snookerij Leiden 10-49

5. HOB Nijmegen 10-46

6. InterConnect De Dieze Den Bosch 10-45

7. Mediacaster Cue Action Groningen 10-43

8. Final Touch Amsterdam 10-39

9. Snooker Society Doetinchem 10-32

10. Pompadour Breda 10-12

 

Tekst: Peter de Brie
Uitgelichte foto: Dreamstime
Foto artikel: KNBB

 

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online