Amigio Maassluis loopt iets in op Westend

Titelverdediger Amigio Maassluis heeft zaterdag 1 december in de zesde speelronde van de KNBB eredivisie snooker thuis met 9-0 gewonnen van Final Touch Amsterdam.

03 december 2018

Amigio klimt zo naar de tweede plaats en loopt iets in op koploper Westend Zaandam, die thuis Mediacaster Cue Action Groningen met 7-2 versloeg.

Amigio had in de eerste vijf speelronden nog geen enkele keer een betere uitslag neergezet dan Westend, de titelconcurrent die vorig seizoen op de slotdag verslagen werd. Maar thuis tegen Final Touch haalde Amigio met René van Rijsbergen, Ameer Baksh en Arya Sohrabi in de basis nog eens ouderwets hard uit. Frans Veling, Kevin Oei en Karma Dabla kregen stuk voor stuk klop. Oei was nog het dichtst bij een matchpunt, hij verloor met 3-2 van Sohrabi. Amigio wipt dankzij de 9-0 whitewash op de Amsterdammers over SC Utrecht naar plaats twee, maar nog wel op 11 punten achterstand van Westend.

Westend won thuis met 7-2 van Mediacaster Cue Action Groningen. Jimmy Cai, Ton Berkhout en Sebastiaan Kan hadden niet al te veel moeite met Johan Koops en Ronald Rennen, maar des te meer met de Fries in Groningse dienst, Dennis van der Zee. Die versloeg Berkhout en Kan beiden met 3-1 en boog pas in de slotframe met 2-3 voor Cai.

 

 

Sportcentrum Utrecht zakt een plaatsje van twee naar drie na de 7-2 uitzege bij Snooker Society Doetinchem. Feylin Janssen, René Dikstra en Jerom Meeus wonnen allen van Martijn Woonings en Pieter Kodde, maar Pascal Sars verweerde zich kranig namens de thuisploeg met 3-0 winst op Dikstra en een 3-2 zege op Janssen.

HOB Nijmegen piloteerde zichzelf naar plaats vier dankzij een 8-1 thuisoverwinning op hekkensluiter Pompadour Breda. Freek Bettonviel en zijn Zeeuwse kompaan Frans Diepstraten bleven ongeslagen tegen het Brabantse drietal Janice van Gastel, Richard Vernimmen en Anton Janssen. Vernimmen redde de Bredase eer met 3-1 winst op Peter Phoelich, die het ook tegen Van Gastel lastig had maar haar wel met 3-2 versloeg.

InterConnect De Dieze haalde het thuis in Den Bosch met 5-4 van Snookerij Leiden. Dieze-boegbeeld Joris Maas scoorde drie op drie tegen Xander van Rossem, Remco Bonnet en Rogier van der Kamp. Bredanaar Bjorn Kock won namens De Dieze ook van Van Rossem en Van der Kamp, maar redde het niet tegen Bonnet. Mario Veltman bleef aan Bossche zijde zonder punten.

Dit kalenderjaar volgen er nog twee speelronden, op 8 en 15 december.

 

 

6e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 1 december 2018

Westend Zaandam - Mediacaster Cue Action Groningen 7-2

Amigio Maassluis - Final Touch Amsterdam 9-0

Snooker Society Doetinchem - Sportcentrum Utrecht 2-7

HOB Nijmegen - Pompadour Breda 8-1

InterConnect De Dieze Den Bosch - Snookerij Leiden 5-4

 

Stand

1. Westend Zaandam 6-48

2. Amigio Maassluis 6-37

3. Sportcentrum Utrecht 6-36

4. HOB Nijmegen 6-28

5. InterConnect De Dieze Den Bosch 6-27

6. Snookerij Leiden 6-23

7. Mediacaster CA Groningen 6-23

8. Snooker Society Doetinchem 6-22

9. Final Touch Amsterdam 6-20

10. Pompadour Breda 6-6

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online