Amigio Maassluis blijft nipt aan kop in JJBL Eredivisie Snooker

Amigio-kopman René van Rijsbergen, regerend Nederlands kampioen, heeft tot nu toe 20 van zijn 21 partijen gewonnen!

Westend Zaandam verslaat Final Touch in Noord-Hollandse topper

20 juni 2022

Dankzij een 6-3 uitoverwinning in de Zuid-Hollandse derby bij Vlaardingen heeft Amigio Maassluis zaterdag 18 juni de leiding weten te behouden in de JJBL Eredivisie Snooker '22/2'23 van de KNBB. Westend Zaandam volgt na de zevende speelronde nog steeds op één punt na 6-3 winst op Final Touch Amsterdam in een Noord-Hollands toponderonsje.

 

 

De Bredase Amigio-kopman René van Rijsbergen, regerend Nederlands kampioen, won zijn drie partijen tegen het Vlaardingse trio Jerom Meeus, Bram Hofland en Marco de Graaff, al boog Hofland pas bij 3-2. Van Rijsbergen heeft tot nu toe 20 van zijn 21 partijen gewonnen. Ook Ameer Baksh won drie partijen, maar de Vlaardingse thuisspelers klopten wel allemaal Arya Sohrabi om de nederlaag tot 3 te beperken.

 

 

Westend Zaandam en Final Touch Amsterdam stonden voor aanvang van de zevende speeldag exact gelijk in punten. De thuisploeg kwam het sterkst uit de tweestrijd, waarbij Jack Bruins met drie zeges op Shahzeb Kamal, Joeri Reisig en Frans Veling de helft aan de overwinning bijdroeg. Henk van der Pluijm voegde daar twee punten aan toe, Mike van Voorst eentje. Zij verloren wel allebei met 2-3 van Veling. Bovendien legde Van Voorst het af tegen Kamal. Reisig bleef puntloos. Door de 6-3 volgt Westend nog altijd op één punt van Amigio, Final Touch staat nu derde op vier punten van de koploper.

Nummer vier SC Hippo verloor thuis in Hilversum met 3-6 van InterConnect De Dieze, waardoor de formatie uit Den Bosch nu vijfde staat en Hippo in de stand tot op twee punten genaderd is. Nick Tielemans bleef namens de bezoekers ongeslagen tegen Eddy de Boer, Joris van Amersvoort en good old René Dikstra van SC Hippo. Ivo Kraus klopt Van Amersvoort en Dikstra, maar moest zijn meerdere erkennen in De Boer. Die was, evenals Van Amersvoort, ook te sterk voor Berry Franssen, die alleen van Dikstra wist te winnen.

Hogewoerd won thuis in Leiden met 5-4 van DSA Rijen en blijft zo achtste, maar verkleint het gat met nummer zeven DSA van twee punten naar eentje. Xander van Rossem toonde zich de meest efficiënte Leidse speler met drie keer winst op David O'Halloran, Jean-Pierre Nelemans en Mario Veltman. Wim Monfils en Martijn Verzaal haalden het echter geen van beiden tegen Nelemans en O'Halloran, die zo vier punten mee naar Brabant namen. Veltman bleef zonder zege.

In de degradatiezone wist Mediacaster Cue Action Groningen dankzij een 6-3 thuiszege op Snooker Utrecht uit Vleuten de laatste plaats over te doen aan de bezoekers. De Groningse equipe was hekkensluiter na een matige seizoenstart maar boekte nu haar derde winst op rij. Johan Koops haalde zijn drie partijen binnen tegen Jasha Kiers, Hugo van Houten en Michel de Sain. Dennis Krottje vloerde Kiers en De Sain, ook Ronald Rennen bleek te sterk voor De Sain. Van Houten (tegen Rennen en Krottje) en Kiers (tegen Rennen) zorgden voor de Utrechtse punten.

 

 

De achtste speelronde, de laatste voor de zomerstop, volgt op zaterdag 25 juni.

 

7e speelronde JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23, zaterdag 18 juni 2022

Vlaardingen (Vlaardingen) - Amigio (Maassluis) 3-6

Westend (Zaandam) - Final Touch (Amsterdam) 6-3

Mediacaster CAG (Groningen) - Snooker Utrecht (Vleuten) 6-3

Hogewoerd (Leiden) -DSA (Rijen) 5-4

SC Hippo (Hilversum) -InterConnect De Dieze (Den Bosch) 3-6

 

Stand JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23 na 7 van de 18 speelronden

1. Amigio (Maassluis) 7-41

2. Westend (Zaandam) 7-40

3. Final Touch (Amsterdam) 7-37

4. SC Hippo (Hilversum) 7-33

5. InterConnect De Dieze (Den Bosch) 7-31

6. Vlaardingen (Vlaardingen) 7-28

6. DSA (Rijen) 7-28

8. Hogewoerd (Leiden) 7-27

9. Mediacaster CAG (Groningen) 7-26

10. Snooker Utrecht (Vleuten) 7-24

 

Tekst: Peter de Brie
Archef-/sfeerfoto's: Corné Kuijpers
Archeffoto Johan Koops: Rob Kleinjans

 

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online