Amigio en Westend blijven nek aan nek gaan

Breaksmachine Stolk weer op volle toeren: 101, 105 en 121

05 februari 2018

Westend Zaandam en Amigio uit Maassluis geven elkaar geen duimbreed toe aan kop van de KNBB eredivisie snooker 2017/2018. Beide teams wonnen zaterdag 3 februari in de tiende speelronde met 7-2. Westend won van Enshore CA Groningen, Amigio klopt Sportcentrum Utrecht, ondanks drie century breaks van de Utrechtse kopman Roy Stolk.

Het Westend-trio Dennis van Leeuwen, Jimmy Cai en Sebastiaan Kan had tegen Enshore Cue Action Groningen vooral veel te stellen met Dennis van der Zee, die een uitstekend debuutseizoen draait in de eredivisie. Van der Zee versloeg Cai en Kan met 3-0 en moest alleen met 3-2 het hoofd buigen voor voormalig landskampioen Van Leeuwen. Rik van Winsum maakte het Cai nog wel moeilijk, maar verloor toch met 3-2. Hij keerde evenals Rennen puntloos terug naar Groningen. Door de 7-2 zege handhaaft Westend zich aan kop.

Amigio blijft op gelijke hoogte dankzij de 7-2 uitoverwinning bij Sportcentrum Utrecht, waar Roy Stolk het vizier nog meer op scherp had staan dan vorige week. De Zeistenaar schudde centuries van 101, 105 en 121 uit de pols en zette Ameer Baksh en Arya Sohrabi beiden met 3-0 opzij. Dat zouden de enige winstpartijen blijven voor de thuisploeg. Stolk verloor immers zelf met 2-3 de titanenstrijd tegen Bredanaar Rene van Rijsbergen en zowel Rene Dikstra als Feylin Janssen kwamen er niet aan te pas tegen de gasten uit Maassluis.

InterConnect De Dieze, de titelverdediger uit Den Bosch, ging met 6-3 winnen bij Vlaardingen. De Brabantse kopman Joris Maas liet geen enkele steek vallen: drie keer 3-0 tegen Bo Speyer, Marinus Teerling en Rene Tinge. Bjorn Kock wist ook zonder frameverlies van Speyer en Teerling te winnen, maar verloor met 2-3 van Tinge. Remko Boselie pakte het zesde Bossche punt tegen Teerling, maar verloor van Speyer en Tinge. De Dieze blijft derde in de stand.

Snookerij Leiden deed thuis goede zaken tegen nieuwkomer Snooker Utrecht. Door de 7-2 zege klimmen de Leidenaren naar plaats vier en zakt Snooker Utrecht naar de laatste plaats. Xander van Rossem en Remco Bonnet wonnen elk hun drie partijen tegen Michel de Sain, Django den Hartog en Mark Koppert. Wim Monfils won wel van Koppert, met verloor van De Sain en Den Hartog, in beide gevallen met 2-3.

In het rechter rijtje verloor Final Touch thuis in Amsterdam met 4-5 van HOB Nijmegen. Zo blijft er een groep van vier staartploegen in een verwoed gevecht gewikkeld om niet op de twee degradatieplaatsen te belanden. HOB Nijmegen, Final Touch en Vlaardingen hebben allemaal 36 punten, hekkensluiter Snooker Utrecht heeft er 35.

 

 

10e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 3 februari 2018

Westend Zaandam - Enshore CA Groningen 7-2

Sportcentrum Utrecht - Amigio Maassluis 2-7

Vlaardingen - InterConnect De Dieze Den Bosch 3-6

Snookerij Leiden - Snooker Utrecht 7-2

Final Touch Amsterdam - HOB Nijmegen 4-5

 

Stand

1. Westend Zaandam 10-65

2. Amigio Maassluis 10-65

3. InterConnect De Dieze Den Bosch 10-49

4. Snookerij Leiden 10-45

5. Sportcentrum Utrecht 10-42

6. Enshore CA Groningen 10-42

7. HOB Nijmegen 10-36

8. Final Touch Amsterdam 10-36

9. Vlaardingen 10-36

10. Snooker Utrecht 10-35

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto Roy Stolk ©Corné Kuijpers

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online