Amigio en Snookerij Leiden nieuwe koplopers KNBB Eredivisie Snooker

Vorige koploper Vlaardingen verloor thuis, zonder kopman Raymon Fabrie die op het WK voor Amateurs in Turkije actief is, met 3-6 van Final Touch Amsterdam

 

03 november 2019

Na vier speelronden met het gepromoveerde Vlaardingen aan de leiding in de KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020 hebben Amigio Maassluis en Snookerij Leiden, die zaterdag 2 november op de vijfde speeldag beide met 7-2 wonnen, de macht gegrepen. Vlaardingen verloor thuis, zonder kopman Raymon Fabrie die op het WK in Turkije actief is, met 3-6 van Final Touch Amsterdam.

 

 

Amigio ontving thuis in Maassluis de formatie van Sportcentrum Utrecht, met een clash tussen de twee veelvoudig NK-winnaars René van Rijsbergen en Roy Stolk op het programma. Bredanaar Van Rijsbergen haalde met 3-2 het prestigepunt binnen voor Amigio. Stolk won wel zijn confrontaties met Ameer Baksh en Arya Sohrabi allebei met 3-0. Van Rijsbergen, Baksh en Sohrabi kenden echter geen pardon met Martin Brinks en René Dikstra, wat resulteerde in een 7-2 zege. Dat bracht Amigio met een totaal van 29 punten aan kop van de eredivisie.

 

 

Snookerij Leiden hees zich op gelijke hoogte in punten door met 7-2 te gaan winnen bij nieuwkomer Snooker Utrecht. Eddie Bongers won namens de thuisploeg wel met 3-0 van Remco Bonnet, mede dankzij een 64-break. Jasha Kiers haalde het namens de Utrechters met 3-1 van Xander van Rossem. Mark Koppert produceerde een 75-break tegen Bonnet, maar verloor die partij wel. Met twee zeges van Bonnet en Van Rossem en drie winstpartijen voor Wim Monfils was de ruime triomf binnen voor Snookerij Leiden. Hoewel de ploeg ook op 29 punten staat, is de koppositie voor Amigio, dat één wedstrijd meer gewonnen heeft.

 

 

De vorige koploper Vlaardingen trad thuis dus aan zonder Raymon Fabrie, maar met Bo Speyer, Marko Reijers en Jerom Meeus aan tegen Final Touch Amsterdam. Zowel Speyer als Reijers won van Frans Veling en Meeus versloeg Joeri Reisig, maar alle overige partijen gingen naar de bezoekers, waar Shahzeb Kamal ongeslagen bleef. Kamal had tegen Speyer wel de volle vijf frames nodig, evenals Reisig tegen Reijers. Final Touch klimt dankzij de 6-3 zege naar de zevende plaats, Vlaardingen bekleedt nu de derde stek.

 

Mediacaster Cue Action Groningen ging met 6-3 winnen op bezoek bij HOB Nijmegen. De Ier David O'Halloran bleef weliswaar ongeslagen bij de Gelderse formatie, maar daarmee van de koek op voor HOB. Peter Rath, Rik van Winsum en Dennis van der Zee wonnen alle hun ontmoetingen met Peter Phoelich en Marcel School en namen na de vijfde speeldag de vierde plaats in op de ranglijst, net voor Sportcentrum Utrecht.

 

De wedstrijd tussen titelverdediger Westend Zaandam en InterConnect De Dieze Den Bosch is uitgesteld en wordt op 30 november ingehaald. De Westend-spelers Sebastiaan Kan en Jack Bruins zijn momenteel ook actief op het WK snooker in Turkije, evenals Joris Maas en Nick Tielemans van De Dieze.

 

 

5e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020, zaterdag 2 november

Snooker Utrecht - Snookerij Leiden 2-7

HOB Nijmegen - Mediacaster Cue Action Groningen 3-6

Amigio Maassluis - Sportcentrum Utrecht 7-2

Vlaardingen - Final Touch Amsterdam 3-6

Westend Zaandam - InterConnect De Dieze Den Bosch: verplaatst naar 30 november

 

Stand na 5 van de 18 speelronden

1. Amigio Maassluis 5-29

2. Snookerij Leiden 5-29

3. Vlaardingen 5-28

4. Mediacaster Cue Action Groningen 5-24

5. Sportcentrum Utrecht 5-23

6. Westend Zaandam 4-21

7. Final Touch Amsterdam 4-20

8. HOB Nijmegen 5-17

9. Snooker Utrecht 5-14

10. InterConnect De Dieze Den Bosch 4-11

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto Rene van Rijsbergen ©Corné Kuijpers
Archieffoto Roy Stolk ©Jan Rosmulder
Archieffoto Raymon Fabrie: WK Antalya

 

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online